Pressekonferanse:– Joël Matip er tilbake i trening

Den gode nyheten under dagens pressekonferanse med Jürgen Klopp er at Joël Matip er tilbake i full trening.

20. des 2017 kl 14.32 Einar Kvande

Om skadesituasjonen

– Joël Matip var tilbake i trening i går. Jeg er ikke sikker på om han blir spilleklar til Arsenal-kampen, men vil være tilgjengelig til de påfølgende kampene. Vi har fått noen små reaksjoner fra forrige kamp, så vi må vente og se an litt med flere spillere. Bortsett fra Sturridge som er litt syk er det bare de langtidsskadde som definitivt er ute.

Om defensive endringer

– Det er egentlig ikke endringer, om jeg skal være ærlig. Guttene måtte bare bli mer klar over hva vi skulle gjøre i ulike situasjoner. Alle spillerne, ikke bare forsvarsspillerne. Jeg har forstått det slik at vi har defensive problemer fordi jeg ikke kjøpte en spiller! Vi er et lag som er veldig offensivt orientert, men det betyr ikke at du skal gi bort rom. Guttene gjør jobben sin mye hyppigere nå enn tidligere.

Om Arsenal

– Jeg er ikke så sikker på at det er så mange likheter mellom lagene. Giroud har ofte spilt fra start mot oss. Det sier mye om Arsenals spillestil mot oss. De er et komplett lag, som er i stand til å gjøre alt. De har spilt lange baller mot oss med Giroud på topp, men han kan ikke spille denne kampen. Det vil kanskje forandre på en del ting. De vil ha mange gode fotballspillere på banen. Det er alltid ting vi må jobbe med. Vi må være klare for en annen type utfordring på fredag. Vi må treffe med forberedelsene.

Om Oxlade-Chamberlain

– Han gjorde det bra fra første gag. Når du er et stort kjøp forventer alle noe av deg med en gang. Men alt er annerledes her. Han har blitt mer og mer en Liverpool-spiller. Han er i veldig god form, det kunne du se mot Bournemouth. Det han kan bli enda bedre på er å bli involvert i enda flere scoringer. Han har kanskje ikke fått beskjed om dette tidligere. Han har det i seg, men dette var kanskje jobben til spillere som Sanchez og Ôzil i Arsenal. Forskjellen på Salah og Oxlade-Chamberlain er at Salah kom til oss under preseason. Alex kom midt i sesongen, og måtte venne seg til vår stil i en travel periode. Da Mo kom inn i troppen var det mye roligere. Jeg tror det ville ha vært helt annerledes for Alex om han kom til oss tidligere. Det er grunnen til at jeg ikke liker disse sene overgangene.

Om spillerkjøp

– Fordi vår defensive statistikk i det siste mener dere at jeg ikke trenger å kjøpe flere defensive spillere eller? Dere vil ikke stoppe å spørre om dette før vi gjør det! Jeg elsker spillet, men jeg tror ikke løsningen alltid er å kjøpe en ny spiller. For eksempel hadde Moreno en god sesong frem til Sevilla, og etter det nølte ikke folk med å si: "Dette er grunnen til at du skulle ha kjøpt en ny venstreback!"

Om Adam Lallana

– Hans retur var imponerende. Gult kort etter 10 sekunder!? Han er tilbake!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]