– Vi må prestere bedre skal vi kvalifisere oss til Champions League igjen

Poengtapet for Arsenal irriterer fortsatt manager Jürgen Klopp.

24. des 2017 kl 00.03 Einar Kvande

– Det er så mye positivt du kan si om dette laget, men akkurat for øyeblikket er det vanskelig, innrømmer Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg så denne kampen mot Arsenal, og tenker at hvordan kan vi spille fotball som dette, slå pasninger som dette, ha så gode holdninger, løpe som dette, og så få et så dårlig resultat? Det føles ikke rettferdig, men likevel er det rettferdig fordi vi gjorde feil.

– Vi er et lag, så dersom en spiller gjør en feil og de andre ikke kan hjelpe ham, så er det vi som er ansvarlige. Jeg er ansvarlig, noe jeg alltid har sagt, og jeg føler det. Men spillet var bra, og vi må spille bra. Fortsetter vi å spille bra vil vi beholde fjerdeplassen, eller vi kan til og med klatre på tabellen. Dersom vi ikke presterer bra, fortjener vi ikke fjerdeplassen, så vi er under press, vårt eget press.

– Disse guttene har virkelig potensial. Miks det med gode holdninger og du får kvalitet. Vi leverte kvalitet mot Arsenal, men ikke når det gjelder resultatet. Men spillet var bra nok.

Åtte uavgjortkamper

– Vi spilte uavgjort for åttende gang, men burde ha vunnet, akkurat som vi burde ha vunnet alle de andre kampene der vi har spilt uavgjort. I utviklingen av laget er dette veldig viktig.

– Vi spiller i en veldig vanskelig liga, men spillemessig er vi veldig stabile så langt. Dersom vi forblir stabile og klarer å kutte ut feilene vi gjør, av den type vi så på fredag, vil vi vinne mange flere kamper enn vi taper og spiller uavgjort.

– Slik det var mot Arsenal og slik det vil være mot Swansea, må vi først prestere bra, og så får vi se hvordan det andre laget reagerer.

Ligaspillet er halvveis, og Liverpool ligger på fjerdeplass. Manchester City har en solid ledelse på toppen av tabellen, mens forfølgerne består av Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal og Burnley.

– Denne sesongen tror jeg ikke det er noen annen enn Manchester City, og kanskje Manchester United, som tenker mye på hvordan de kan vinne ligaen. Vi må kvalifisere oss for Champions League. Vi må komme så høyt på tabellen som mulig.

– Det ser ut som vi kan bli nummer to, tre eller fire denne sesongen. Det er en fantastisk situasjon, men ingen drømmesituasjon. Vi jobber mot dette, og skal vi klare det må vi bli bedre på alle områder.

Managerløse Swansea

Swansea kommer til Anfield på Boxing Day. De skilte nylig lag med manager Paul Clement, og ledes nå av midlertidig manager Leon Britton.

– De er under press, det er åpenbart, for de kjemper for å holde seg i Premier League. 100 prosent. Og det vil ikke endre seg til Boxing Day, konstaterer Klopp.

– Men vi skal være klare og vi vil prestere, dersom det er mulig, som vi gjorde mot Arsenal samtidig som vi skal forsøke å unngå feilene som vi gjorde der. Jeg husker ikke kampen mot Swansea i fjor, om jeg skal være ærlig. Jeg husker at vi tapte, men det er ikke planen på Boxing Day.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]