Før kamp i motstanderleiren:Wengers Klopp-problem: – Taktisk naivitet

Siden Klopp tok over Liverpool er målstatistikken formidabel – for Liverpools del.

22. des 2017 kl 07.58 Arve Corneliussen

– Det er taktisk naivitet, og manglende evne til å ta hensyn til motstanderens største styrker – nemlig fart, overganger, og det å bli stresset under høyt press. Det virker som han ikke takler det i det hele tatt, sier Eurosport-reporter og Arsenal-supporter Jonas Bergh-Johnsen.

Jürgen Klopp har møtt Arsene Wenger fire ganger som Liverpool-manager.

I løpet av kampene er det blitt scoret 21 mål. Klopps menn har scoret 14 av dem. Liverpool har vunnet tre av fire kamper, og ikke i noen scoret færre enn tre.

– Arsenal har havnet bakpå, blitt veldig naive og satset for offensivt. I tillegg hadde de gratispassasjerer i laget på Anfield sist med Özil og Alexis – det går bare ikke. Da blir man utspilt, sukker Bergh-Johnsen.

Tegn til bedring

Imidlertid har The Gunners andre tall på sin side denne sesongen. På Emirates har de bare tapt én kamp. Det var også under spesielle forhold, da David de Gea stod frem med flest redninger i en Premier League-kamp siden Opta startet målingene i 2002.

På ni kamper har de bare sluppet inn sju mål.

– Arsenal har vært solide hjemme i høst og sluppet inn lite mål. Mot Manchester United var de soleklart best, men med samme kamputvikling tror jeg Liverpool kan straffe dem hardere. Mourinho trives med å ligge dypt og ta få sjanser, mens Klopp liker å hugge til, påpeker Eurosport-reporteren.

I de andre toppoppgjørene har London-klubben tapt borte for Manchester City, slått Tottenham hjemme og spilt 0-0 borte mot Chelsea.

– Spiller Arsenal som mot Spurs, kan de virkelig bite fra seg. Da var de utrolig disiplinert og påskrudd. Det er tingene som later til at det kan snu, sier han, og fortsetter:

– Jeg frykter at Liverpool skal score først. Det er ekkelt om Arsenal-forsvaret skal stå høyt mot de trommestikkene Liverpool har fremme. Egentlig er det utrolig vanskelig å spå hva man får med både Arsenal og Liverpool. Med Pep, Mourinho og Pochettino vet du som oftest hva du kan vente deg, men de to er så ustabile.

Sánchez får kritikk

Forrige sesong var Alexis Sánchez i fyr og flamme med 24 scoringer og ti målgivende i Premier League. På 15 kamper står han med fire scoringer og tre målgivende denne sesongen.

– Alexis får mye kritikk for det han har levert. Han mister ballen forferdelig ofte. Med tall som mot United, der han mistet ballen over 30 ganger, kommer ikke Arsenal til å vinne mot Liverpool, konstaterer Berg-Johnsen.

– Samtidig er han veldig ofte involvert når det blir mål og sjanser, men akkurat nå ser han ikke ut som en spiller med en fremtid i den klubben, sier han.

Da har Mesut Özil, som også er på utgående kontrakt, gjort det bedre.

– Han er mer påskrudd, har vist mer og er nok nærmere å ha en fremtid i Arsenal utover sommeren 2018.

NØKKELMANN:
NØKKELMANN:  Shkodran Mustafi har bare spilt ni ligakamper denne sesongen grunnet skadeproblemer, men med ham på banen har The Gunners bare sluppet inn to mål. Begge kom i løpet av de 15 minuttene han spilte mot Manchester United.

Kan bli taktisk forandring

Da Shkodran Mustafi måtte stå over de siste kampene med skade, endret Arsene Wenger fra trebackslinjen til fire bak.

Med det har Ainsley Maitland-Niles, som egentlig er kantspiller, spilt venstreback fremfor Sead Kolasinac. Nå er Mustafi tilbake, og da kan det være Wenger går tilbake til trebackslinjen.

– Venstrebacken er noe det er blitt spurt veldig lite om på pressekonferansene. Det stusser jeg over. Nå spilte Kolasinac i ligacupen, så da blir det vel gjerne Maitland-Niles mot Liverpool. Med mindre han kjører tre bak igjen siden Mustafi er tilbake, sier Eurosport-reporteren.

Et annet spørsmål er hvordan Arsene Wenger komponerer midtbanen.

Deres assistkonge, Aaron Ramsey, er ute med en strekk på baksiden av låret. Mot Newcastle startet Jack Wilshere og Granit Xhaka, mens Francis Coquelin og Mohamed Elneny startet i ligacupen mot West Ham.

– Ramsey ute betyr at vi mister mye løpskraft. Både defensive løp på Liverpools overganger og de gode løpene inn i boks. Wilshere tar ikke de på samme måte, og laget er svekket av det. Spørsmålet er om han legger om til tre bak – da kan det bli bare Xhaka og Wilshere sentralt, og jeg vet ikke hva jeg synes om det for å si det sånn.

– Med 4-2-3-1 kan du ta inn en Elneny bare for å få en mann der. Men kjenner jeg Wenger rett tar han ikke hensyn, og da blir det Wilshere og Xhaka.

Kilder til statistikk: Premierleague.com, Squawka og Transfermarkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]