ECHO: Liverpool nærmer seg Zielinski-kjøp

Lokalavisen på Merseyside konstaterer at Liverpool har lagt inn et bud på 9,5 millioner pund for Udineses midtbanespiller Piotr Zielinski.

30. jun 2017 kl 17.31 [email protected]

Napoli er også ute etter polakken, men 22-åringen har ifølge James Pearce i Liverpool Echo gjort det klart at han ønsker å skrive under for Anfield-klubben.

LES OGSÅ: – Liverpool har lagt inn bud

Zielinski ble hentet av Udinese i 2011 fra Zaglebie Lubin, etter at han hadde imponert for Polen U17. Han hadde da prøvespill hos Feyenoord og Heerenveen bak seg. Han kostet Udinese bare 80 000 pund.

Zielinski fikk sin Serie A-debut mot Cagliari i november 2012, bare 18 år gammel. Han fikk ni førstelagskamper i 2012/13-sesongen, og 11 året etter.

LES OGSÅ: – Mye sannhet i ryktene

I 2014/15 ble Zielinski lånt ut til nyopprykkede Empoli, hvor han spilte 30 kamper. Lånet ble forlenget med ett år, og i den nylig avsluttede sesongen spilte han 36 kamper, gjorde fem mål og noterte seg for fire målgivende pasninger.

Vurderte kjøp i januar

Pearce melder at Liverpool speidet mye på polakken forrige sesong, og vurderte et kjøp allerede i januar. Anfield-klubben valgte imidlertid å legge et bud på is til nå i sommer.

LES OGSÅ: Zielinski har sjekket ut Klopp

Zielinski er først og fremst en sentral midtbanespiller, men han også spille ute på flanken og i en rolle som nummer 10. Han debuterte for det polske landslaget i en privatlandskamp mot Liechtenstein for tre år siden.

22-åringen har slitt med sykdom den siste tiden, og var ikke involvert da Polen slo Nord-Irland 1-0 i Polens åpningskamp i EM i går.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]