Serie A-kommentatorer:– En annen spiller nå

Serie A-kommentatorer fullroser Liverpools nye hurtigtog, og mener han har tatt store steg siden Chelsea-oppholdet.

23. jun 2017 kl 17.47 Arve Corneliussen

– Det fungerte ikke veldig bra forrige gang han var i Premier League. Jeg tror det vil gå bedre for ham nå, på grunn av den skoleringen han har vært gjennom i Italia. Den har gitt ham langt større modenhet i spillet, og han er mye bedre på den taktiske biten nå, sier Rolf-Otto Eriksen, Serie A-kommentator for Viasat.

– Kombinert med ekstrem hurtighet og at han er veldig god med ball, tror jeg det gjør at han er en helt annen spiller nå, legger han til.

I Chelsea fikk egypteren bare seks starter og sju innhopp i Premier League, ifølge Transfermarkt. Det endte med to scoringer. I Roma har han fått fart på sakene, og står med 14 og 15 mål de to siste sesongene.

– Jeg synes svakheten hans tidligere var at han ikke scoret nok mål. Han har alltid vært flink til å komme seg i scoringsposisjon, men var ikke giftig nok foran kassen. Nå er han kjøligere og flinkere til å avslutte. Dette har gitt ham en ekstra dimensjon, mener Eriksen.

Ingen trikkeskinne

Serie A-kommentatoren forteller at Anfield-publikumet kan vente seg en allsidig kantspiller.

– Liverpool får mer enn bare en trikkeskinnekant som løper opp og ned langs linjen. De får en som kan dra av en ekstra mann, slå stikkere og som trives veldig godt med å skjære innover i banen, forklarer han.

Eriksen mener kontringsspillet er en av Salahs store styrker, men at han også takler kampbilder der motstanderne legger seg dypt i banen.

– Han er en veldig leken spillertype. Han er veldig god med ball, er smart og har ferdigheter nok til å trikse seg ut av tette og vanskelige situasjoner når det er lite rom. Han har et stort nøkkelknippe og kan låse seg ut av de fleste situasjoner, sier han.

DØDBALLER:
DØDBALLER:  – Roma har hatt andre spillere til å slå dødballer, men Salah har absolutt en fot som kan slå. Det er ikke sjelden han scorer fra distanse, heller, sier Rolf-Otto Eriksen.

Hardtarbeidende

Paul Thomas Clay kommenterer også Serie A for Viasat. Han har latt seg imponere av egypterens arbeidsmoral.

– Liverpool får et arbeidsjern. Noen ganger skapes det et tomrom bak ham fordi han så veldig gjerne vil fremover, men han blir ikke bare stående og slå ut med armene dersom han mister ballen. Han jobber alltid inn egne feil, og er ikke en spiller med primadonna-nykker, forklarer Clay.

– Jeg synes han ofte kommer til sin rett når andre begynner å bli slitne, og han er en viktig faktor mot slutten av kamper, legger han til.

Clay er enig med sin kollega i at Salah kan håndtere kampbilder der det blir lite rom å angripe i.

– Roma er et av de aller beste lagene i Italia, og spiller ofte i slike kampbilder selv. Han blir en viktig kontringsspiller når Klopp og co dundrer fremover, men kan mikse opp spillet sitt. Han er en god pasningsspiller som kan tre ballen gjennom, han kan avslutte fra distanse og han kan utfordre både på innsiden og utsiden. Han har et bredt spekter av ferdigheter som også passer mot dype lag, mener Clay.

SVAKHETER:
SVAKHETER:  – Det er ikke noen virkelig store ting å sette fingeren på. Det blir flisespikkeri, men han er for eksempel ikke noen stor hodespiller. Likevel tar han godt for seg i duellene i forhold til størrelsen, sier Paul Thomas Clay.

Offensiv midtbane

I Roma har Salah bekledd samme rolle som årets spiller i Liverpool, Sadio Mané. Clay tror han kan spille i andre posisjoner, men mener han primært er en høyrekant.

– Han er ikke låst til å være ving. Han har dimensjoner nok i spillet sitt til å spille andre steder, men det er nok på kanten du får mest ut av ham. Han kan spille offensiv midtbane, og kanskje en slags offensiv indreløper. Liverpool har definitivt ikke kjøpt en venstrekant, selv om han kanskje kan bidra derfra innimellom, oppramser Clay.

Han tror ikke det mislykkede oppholdet i London er en grunn til skepsis blant Liverpool-supporterne.

– Salah fikk aldri muligheten til å etablere seg i Chelsea. Nå har han vært en del av et veldig bra Roma-lag hvor han har fått mye spilletid. Han tar klokere valg på banen, har lavere feilprosent, er litt mer fokusert og målproduksjonen har gått opp. Uten å ta stilling til overgangssummen, tror jeg Liverpool har gjort et godt kjøp, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]