Hadde store alkoholproblemer mens han var på lån i Liverpool

Steven Caulker letter på sløret hvorfor han bare fikk fire kamper for Liverpool FC.

29. jun 2017 kl 21.03 Einar Kvande

I et intervju med The Guardian forteller Steven Caulker åpenhjertig om sine alkohol- og gamblingproblemer, og hvordan han har slitt med depresjon og angst.

Midtstopperen ble hentet til Liverpool på lån fra Queens Park Rangers av Jürgen Klopp i januar 2016. Han fikk tre innhopp fra benken i Premier League og 1 kamp fra start i FA-cupen før det ble helt stille rundt ham.

Ba om å bli innlagt

Nå avslører Caulker at det skyldes at han måtte legges inn på en klinikk i et forsøk på å få bukt med problemene.

– Jeg har hatet meg selv i årevis, og har aldri forstått hvorfor jeg ikke kunne være som alle andre, uttaler Caulker i intervjuet.

– Dette året ble nesten slutten for meg. Jeg følte i lange perioder at det ikke var noe lys i enden av tunnelen.

Fire kamper i januar

Caulker debuterte for Liverpool den 13. januar 2016, som innbytter i 3-3 kampen mot Arsenal, mens hans siste kamp for Anfield-klubben kom bare 17 dager senere, i den målløse FA-cupkampen mot West Ham den 30. januar. I tillegg fikk han innhopp i 1-0 tapet for Manchester United og ikke minst i den berømte 5-4 seieren over Norwich på Carrow Road.

Han satt på benken i 6-0 seieren over Aston Villa på Villa Park den 14. februar og i den målløse Europa League-kampen mot Augsburg i Tyskland fire dager senere. Etter det var han ikke i en eneste kamptropp, noe som altså viser seg å være på grunn av hans store alkohol- og adferdsproblemer.

Politiavhør og utpressing

– Jeg satt flere ganger i politiavhør med min advokat og så opptak fra overvåkningskameraer av hva jeg hadde gjort. Jeg kjente meg ikke igjen. Jeg kunne ikke tro at denne personen var meg. Det var så vanskelig å akseptere at jeg kunne oppføre meg på en slik måte, sier Caulker i intervjuet.

– I Liverpool kunne jeg våkne midt på natten og kaste opp. Folk presset meg for penger, både nattklubbeiere og dørvakter. Beskjeden var: «Betal oss, ellers selger vi historien om hva du har gjort».

– Selv hadde jeg ingen anelse om hva jeg hadde gjort. Jeg husket ingen ting. Til slutt fortalte jeg klubben at jeg ikke kunne fortsette slik. Jeg klarte ikke å fungere. Jeg ba om å bli innlagt på en rehabiliteringsklinikk.

STORE PROBLEMER
STORE PROBLEMER  Steven Caulker slet med angst, depresjon, rusproblemer og spillavhengighet mens han var utlånt til Liverpool.

26-åringen oppfordrer spillere i samme situasjon til å snakke med spillernes fagforening PFA og sin manager om problemene.

– Jeg oppfordrer folk til å være modige nok til å be om hjelp før det er for sent. Jeg trengte hele tiden noe for å ta bort angsten. Fotballen var mitt fristed som guttunge, men det forandret seg da jeg ble kastet inn på førstelaget som tenåring og plutselig innebar fotballen press.

– Min måte å håndtere presset på var gambling. Selv tidlig i min karriere. Jeg er avhengig av gambling. Avhengig av å vinne. Folk sier det er en positiv egenskap å ha som fotballspiller, men det er helt klart ikke noen god egenskap å ha innen gambling.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]