Hevder Mané blir tidenes dyreste Liverpool-kjøp

Sky Sports og flere melder at prisen for Sadio Mané kan stige til 36 millioner pund.

30. jun 2017 kl 19.31 Marius Rabben

Den anvendelige angriperen skal gjennomføre legesjekken i dag etter at Southampton og Liverpool er blitt enige om pris. Engelske aviser har meldt at det dreier seg om rundt 30 millioner pund, men summen kan overstige klubbrekorden.

«Avtalen, hvis den gjennomføres, vil være en av Liverpools dyreste, i konkurranse med de £32,5M som ble betalt for Christian Benteke og £35M for Andy Carroll», skriver BBC, som melder at Mané koster «i overkant» av £30M.

Prislapp: 34+2 millioner pund?

Overgangssummen er 34 millioner pund, tvitrer Adam Blackmore fra BBC Radio, og hevder den med inkluderte bonuser kan stige til 36 millioner pund. Simon Peach i Press Association melder det samme.

Like etter klokka tolv mandag opplyser også Sky Sports at Liverpool betaler 34 millioner pund for spilleren, og at ytterligere to millioner inkluderes i avtalen om visse klausuler innfris.

I så fall blir Mané den dyreste Liverpool-spilleren i historien.

Etter den medisinske testen skal personlige betingelser forhandles med spilleren. Går alt om planlagt, ventes det at Mané presenteres som rød spiller i løpet av få dager.

24-åringen kostet 11,8 millioner pund da Southampton kjøpte ham fra Red Bull Salzburg for to år siden. Han slo først gjennom i franske Metz, som hentet ham i samarbeid med et senegalesisk akademi, før Salzburg fikk ham i en overgang verdt omkring tre millioner pund i 2012.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]