Lykkes Mané bedre?Lite suksess med 19 på ryggen

Nysigneringen Sadio Mané skal spille med nummer 19 på ryggen. Dét har ikke vært et suksessfullt tall for Liverpool.

30. jun 2017 kl 19.54 Lars Frøsland

I dag kom bekreftelsen på kjøpet av Sadio Mané, og senegaleseren skal spille med nummer 19 på ryggen. Historien til spillere med Manés nye nummer har ikke bydd på mange suksesshistorier for Liverpool.

Vi har sett på de ni spillerne som har bært nummer 19 på ryggen for Liverpool, etter at den engelske serien skiftet navn til Premier League.

19-spillerne:

Torben Piechnik
Dansken spilte totalt 24 kamper for Liverpool etter han debuterte i september 1992. Piechnik ble værende litt over et år i klubben.

Mark Kennedy
Kennedy ble hentet fra Milwall i 1995. Iren fikk totalt 21 kamper for de helrøde.

RESERVE
RESERVE  Brad Friedel klarte seg greit på Anfield, men måtte likevel nøye seg med reserveplass.

Brad Friedel
En av Liverpools få spillere fra USA. Keeperen satt mye på benken, men fikk totalt 31 kamper. Friedel var populær til tross for at det ble relativt få kamper. Friedel spilte sin siste kamp for Liverpool oktober 1999.

Pegguy Arphexad
Franskmannen kom som bosman-spiller i 2000. Han var med på å vinne flere trofeer, men spilte lite kamper og klarte aldri markere seg i Liverpool. Det ble totalt seks kamper.

Fernando Morientes
Spanjolen var en av Europas beste spisser i flere år, men karrieren begynte å gå nedover da Liverpool hentet ham. Den tidligere Real Madrid-spilleren fikk 61 kamper og noterte seg for 12 scoringer i perioden fra 1. januar 2005 til mai 2006.

Ryan Babel
I 2007 sikret Liverpool seg den talentfulle nederlenderen Ryan Babel. Debutsesongen var bra for hurtitoget, men han slet med å etablere seg på laget. Babel spilte 146 kamper og scoret 22 mål for Liverpool.

Stewart Downing
Liverpool punget ut nærmere £20 millioner for engelskmannen. Downing ble ingen stor hit på Anfield, og ble solgt av Brendan Rodgers. Downing rakk 91 kamper og noterte seg for syv scoringer i perioden august 2011 til mai 2013.

Javier Manquillo
Brendan Rodgers hentet den spanske backen på lån fra Atletico Madrid. Maquillo presterte brukbart for Liverpool, men klarte ikke etablere seg på laget. Det ble 19 kamper for Maquillo.

Steven Caulker
Grunnet mange skader, hentet Klopp Steven Caulker på et nødlån i januar 2016. Han fikk bare tre forestillinger – to som spiss.

Kilde: LFC History

Har du innspill til journalisten?
[email protected]