Mannen bak blodslitet på Melwood

Liverpools nye fysiske trener, Andreas Kornmayer fra Bayern München, er på plass når sommerens første treningsøkt finner sted lørdag.

30. jun 2017 kl 20.40 Marius Rabben

Sommerferien er nå over for de røde spillerne som ikke har vært på landslagsoppdrag den siste måneden.

Manager Jürgen Klopp snakket allerede i mai som den «spesielle planen» som var lagt for sesongoppkjøringen, og tidligere i vår forsterket klubben støtteapparatet med sentrale brikker fra Bayern München.

Fysisk trener Andreas Kornmayer (41) og ernæringsfysiolog Mona Nemmer (31), som ble ansett som viktige medlemmer i suksessen til den tyske storklubben, er nå i gang med arbeidet på Liverpools treningsanlegg.

– Det blir selvfølgelig tre treningsøkter om dagen, fortalte Klopp entusiastisk før sommeren.

Tyskeren la ikke skjul på at han gjerne ville ha mer tid til å trene gjennom sesongen, men at kampprogrammet var for tett til å slite ut spillerne. I stedet fungerte selve kampene som de hardeste øktene.

Skal få bedre kondisjon

Nå står Klopp foran sin første pre-season som Liverpool-manager. I jakten på å bedre spillernes fysiske form for å håndtere den krevende spillestilen, med «gegenpressing» i spissen, kan laget vente seg noen vonde uker.

Kornmayer, som har vært i Bayern München, hans lokale klubb, over et tiår, var ønsket videre i Tyskland, og Pep Guardiola ville i tillegg ta ham med seg til Manchester City. Likevel var det de røde som vant drakampen, noe Liverpool Echo beskriver som «et kupp».

Siden 2010 har Kornmayer vært trener i Bayerns førstelagsstall, og han jobbet under Jupp Heynckes og Louis van Gaal i tillegg til Guardiola. Klopp har ifølge The Guardian beundret arbeidet hans i en årrekke.

Det var spesielt den fysiske formen til Bayern München-spillerne som gjorde at de vant the treble i 2013 – på bekostning av hans Borussia Dortmund.

FORSTERKET:
FORSTERKET:  Assistentmanager Zeljko Buvac, Jürgen Klopp og førstelagstrener Peter Krawietz har fått nye medlemmer i staben denne sommeren. Foto: Propaganda

– Ikke glem at det trippelvinnende Bayern-laget i 2013 var utrolig sterkt, og alle spillerne deres var i form helt til det var slutt, har Klopp, som tapte Champions League-finalen mot dem, uttalt i etterkant.

Müller: – Han forandret meg

Kornmayer – sammen med Nemmer – er denne sommeren sentral i å lage et grunnlag, som Klopp kaller det, for et helt år.

– Fotball handler om trening, og alt vi har klart hittil, er på grunn av jobben vi har gjort sammen. Vi har en spesiell plan for hva vi ønsker å gjøre med guttene, sa manageren i mai.

Hardkjøret begynner tidlig for spillerne som er tilbake. Kornmayer har tatt over etter dr. Ryan Morgans som klubbens sjef for fysisk trening, og vil ha ansvaret for å overvåke og tilpasse treningen til spillerne.

– Han forandret meg fra en treg snegle til en rask snegle, har Bayern München-angriper Thomas Müller sagt om Kornmayer, ifølge Liverpool Echo.

For røde representanter i europamesterskapet og andre landslagsturneringer blir oppkjøringen noe forsinket. De får omtrent fire uker fri, men klubben har gitt hver enkelt spiller et program de må følge i ferien.

– Det betyr at når man kommer tilbake, så er man på 60–70 prosent. Og så kan man begynne treningen. Det er sånn det fungerer. Alt man gjør, er basert på det fysiske potensialet. Og hva man gjør under oppkjøringen, er nøkkelen til det, sa Klopp.

Ni treningskamper

Under det tøffe treningsprogrammet gjennom måneden skal Liverpool i tillegg gjennom mange kamper. Allerede kommende fredag står Tranmere Rovers på motsatt halvdel, før Fleetwood Town, Wigan og Huddersfield venter frem til 20. juli.

Deretter går turen til USAs vestkyst, hvor Chelsea og AC Milan er motstandere i sommerturneringen International Champions Cup (ICC). På hjemreisen skal laget innom St. Louis for å bryne seg på Roma.

Tilbake i Europa er ingen ringere enn Barcelona motstander i den siste ICC-kampen, noe som spilles på et utsolgt Wembley. Dagen etter får de øvrige spillerne møte Mainz, Klopps tidligere klubb, i Tyskland.

Premier League åpnes mot Arsenal på bortebane den andre helga i august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]