Tror Allen forsvinner i sommer

Joe Allens ønske om regelmessig spilletid på klubblaget blir trolig utslagsgivende når fremtiden skal diskuteres etter EM, ifølge lokalavisen.

30. jun 2017 kl 18.40 Marius Rabben

Det er knapt noen Liverpool-spillere som for tiden er mer populære blant fansen enn Allen, men 26-åringen kan likevel ha spilt sin siste kamp for de røde.

«Et veiskille er sannsynlig», skriver James Pearce i Liverpool Echo. «Swansea City er den overveldende favoritten til å signere ham, og hans tidligere klubb har allerede uttrykt sin interesse.»

Den sentrale brikken i Wales’ suksess i europamesterskapet, med assist mandag kveld, startet kun åtte kamper i Premier League forrige sesong, og fikk ikke plass i startelleveren mot Sevilla i Europaliga-finalen i mai.

ØNSKER MER SPILLETID:
ØNSKER MER SPILLETID:  Allen vil spille fast og kan fristes tilbake til gamleklubben i sommer. Her byttes han ut mot West Bromwich i sesongavslutningen i mai.

Spilleren selv har tidligere gjort det klart at han ikke ønsker en benketilværelse.

– Vil kreve minst 10 millioner pund

Kommende sesong vil han i Liverpool-trøye eventuelt kjempe med Jordan Henderson, James Milner, Emre Can og nyervervelsen Marko Grujic om en plass på midtbanen, og avisen skriver at det i tillegg forventes et bud på polakken Piotr Zielinski fra Udinese.

Foreløpig ligger det ingen ny Liverpool-avtale på bordet for Allen, som rett etter sesongen sa han ville vente med samtaler om ny kontrakt til etter EM i Frankrike.

«Det som uansett er sikkert, til tross for kontraktssituasjonen, er at Allen ikke kommer til å forlate Liverpool billig», fortsetter Pearce. «De røde vil kreve en sum på minst 10 millioner pund.»

Allen kostet 15 millioner pund da Brendan Rodgers tok ham med til Merseyside fra nettopp Swansea i 2012. Siden har waliseren spilt totalt 132 kamper – 91 i ligaen – for Liverpool. Han står oppført med sju scoringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]