Hull-supporter om linket venstreback:– Bedre enn Moreno

Torgeir Værnesbranden mener Andrew Robertson kan bli god nok for Liverpool på sikt, men er ikke sikker på om han forsterker laget med en gang.

7. jul 2017 kl 23.45 Arve Corneliussen

– Robertson er hurtig, hardtarbeidende, intelligent og har en ganske bra innleggsfot. Av det jeg har sett av Alberto Moreno, mener jeg Robertson er minst et par hakk bedre. Jeg tror han helt klart kan bli god nok for Liverpool i løpet av noen år, spår Hull-supporter Torgeir Værnesbranden, som blant annet oppdaterer Hull-nyheter daglig gjennom Twitter-kontoen Hull City Norway.

James Pearce i Liverpool Echo har meldt at Alberto Morenos fremtid må avgjøres før Liverpool henter en ny venstreback. Om han drar, skal Andrew Robertson være et alternativ.

Prislappen hevdes å være på £8M.

– Robertson er en offensiv back som har vært aller best for oss når han har spilt som vingback i en 3-5-2-formasjon. Han er også bra i en firer når vi styrer kamper, noe som skjedde ofte i Championship og ytterst sjelden i Premier League, forklarer Værnesbranden.

Svakhet defensivt

Den skotske 23-åringen slo to målgivende pasninger denne sesongen, like bak James Milners tre. Han spilte for et Hull-lag som slapp inn flest av alle i Premier League med 80 baklengs, og skal ikke være særlig glad i den defensive biten.

– Han har slitt litt mot de beste vingene når Hull har ligget dypt i banen. Han er nemlig ikke spesielt god til å forsvare seg. I tillegg kan han være litt veik i knokkeldueller, selv om han har lagt på seg litt muskler de siste årene, forteller Værnesbranden.

– Robertson har også litt tabber i seg, så hvis han ikke får nok tid av Klopp og Liverpool-fansen kan det komme til å bli en tøff tid for ham. Noen ganger per sesong roter han bort ballen som fører til baklengs.

Steget fra et lag som nylig har rykket ned til Champions League er utvilsomt stort, men Værnesbranden forteller at skotten har mestret store steg tidligere i karrièren.

– Han ble årets unge spiller i Dundee United i første sesong etter en overgang fra 3. divisjon i Skottland. Da han kom til Hull ble han sett på som en mann for fremtiden, og skulle egentlig være reserve for Figueroa og Rosenior. Robertson gjorde det så bra at begge to ble sittende på benken hele sesongen. I tillegg har han gjort det bra for landslaget, og puttet blant annet mot England.

– Robertson er også en utrolig positiv og flott type som blir godt likt av fans, trenerapparat og medspillere, legger han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]