«Alexander-Arnold er definitivt klar»

Engelske aviser hyller Liverpools oppvisning mot Bundesliga-mesteren.

2. aug 2017 kl 13.44 Marius Rabben

«Få lag kommer til Allianz Arena og får Bayern München til å virke sløve og ensporet, selv under pre-season. Men her, under en tropisk storm i den flotte tyske byen, gjorde Liverpool det med stil», skriver David Maddock i Mirror.

Tre scoringer uten baklengs mot Bayern München på bortebane er ikke hverdagskost. Selv om Jürgen Klopp mener mye fortsatt kan bli forbedret, tror James Pearce i Liverpool Echo at han koste seg litt ekstra med å slå sin store rival fra tiden i Borussia Dortmund.

«Liverpool-sjefen er en perfeksjonist og var bekymret over hvor stor ballbesittelse Bayern München hadde i den første omgangen», skriver Pearce.

«Han vet også av seiere som denne ikke betyr noe i denne perioden av året. I fjor sommer slo Liverpool nemlig Barcelona 4–0, og tapte 0–4 for Mainz 24 timer senere.»

– Nesten ustoppelige fremover

Men anført av Mohamed Salah, Sadio Mané, Philippe Coutinho og Roberto Firmino regner Pearce med at Klopp er godt fornøyd med hvor Liverpool står halvannen uke før ligastarten.

Seks treningskamper så langt i sommer har resultert i fem seire og én uavgjort, med 15 scorede mål og bare to innsluppet.

«Fremover ser Klopps menn ut til å nesten være ustoppelige», fortetter Pearce.

«Med utrettelige Roberto Firmino som komfortabelt spiller sin beste kamp for sommeren, og Philippe Coutinho som styrer showet fra en framskutt midtbanerolle, er det en angrepsfirer å nyte.»

«Mohamed Salah har vist seg å være en umiddelbar hit med fire mål på fem opptredener, og Allianz Arena ble belønnet med det første synet av ham i tandem med den hurtige kantspilleren Sadio Mané. Bayern klarte ikke å håndtere dem.»

Pearce, som kaller comebacket mot Hertha rustent, beskriver Mané som sensasjonell mot Bayern München. «Han scoret én og hjalp med å sette opp det andre før han kunne slappe av.»

Å stoppe Liverpools angrepsrekke vil være en hard nøtt i knekke denen sesongen. Likevel må en huske på at Bayern München på ingen måte går inn til en kamp mot Liverpool med den typiske tilnærmingen som Premier League-lag vil ha mot de røde.

«De var i stand til å holde dem unna, og gjestene var knusende gode på kontringer. Få lag vil prøve seg mot Klopps utvalgte på samme måte denne sesongen. Mange busser vil være parkert. Men å stoppe Mané, Salah, Firmino og Coutinho fra å ødelegge, vil bli mye lettere sagt enn gjort.»

– Arnold hører til i dette laget

Bakover på banen fikk 18 år gamle Trent Alexander-Arnold en av sine absolutt tøffeste oppgaver så langt i karrieren, men scouseren lot seg ikke blende på den store scenen.

Pearce beskriver kvelden til unggutten som stor, og mener han nå ligger an til å starte mot Watford i Premier League-åpningen, i fraværet av Nathaniel Clyne.

«Er han klar? 100 prosent. Faktisk kunne man hatt et godt argument om Alexander-Arnold som førstevalg selv om Clyne hadde vært skadefri», skriver Pearce.

«Tester blir ikke særlig tøffere enn å møte Bayern München i deres hage, spesielt når du har en Champions League-vinner i Franck Ribéry som flyr mot deg.»

Klopp har flere ganger uttalt at han ikke tviler på Alexander-Arnold fremover i banen, men sier tenåringen har store rom for forbedringer i det defensive.

«Tilfeldigheter gjør at sjansen hans kommer tidligere enn ventet, men det ser ut til at han hører til i dette laget.»

I Mirror er journalist Maddock helt enig. «Han ser definitivt klar ut», skriver han.

«Jürgen Klopp har lenge insistert at selv om signeringer selvfølgelig er viktig i sommer, er det også viktig å få sine unge spillere til å bli bedre.»

«Trent Alexander-Arnold, som ble utfordret av aldersløse Franck Ribéry, ser ut til å ha utviklet seg fysisk gjennom sommeren, og det er ingen tvil om at han har et real potensial, som kan dra stor nytte av sjansen som kommer av Nathaniel Clynes skade i pre-season.»

En av Morenos beste kamper

På motsatt back la også Alberto Moreno inn en god søknad om mer tillit.

«Dette var Alberto Moreno, men ikke slik vi kjenner ham», skriver Pearce. «Dette var en av de beste opptredenene Moreno har hatt siden ankomsten fra Sevilla for tre år siden. Han var bunnsolid bakover og imponerte med ballen fremover.»

«Moreno skapte en gyllen sjanse for Salah, før han sto bak ballen som sørget for at rekordsigneringen satte inn 2–0.»

«Da den spanske venstrebacken scoret i de rødes vennskapskamp i Sydney etter sesongen, så det ut til å være hans avskjed. Men mer enn to måneder senere befinner han seg fortsatt i klubben.

For lite for sent?

Utsikten ser fortsatt blek ut, med tanke på at Liverpool nettopp brukte 10 millioner pund på Andy Robertson, samt at James Milner er på nippet av returnere etter skade.

«Men fordi Robertson fortsatt finner seg til rette og Milner mangler kamptrening, kan Moreno spille Premier League for Liverpool igjen», skriver Liverpool Echo-journalisten.

Dersom noen hadde punget ut 15 millioner pund, ville Moreno vært solgt nå. Nærmest var Napoli, men italienerne var ikke villige til å gi mer enn 11 millioner pund.

Er dette for lite for sent for Moreno? «Trolig, men etter å ha fått så mye motbør, beviste Moreno at han kan prestere mot motstand i toppklasse», legger Pearce til.

– På et annet nivå

I Daily Telegraph skriver Chris Bascombe at selv om sommerkampene generelt er uten konsekvenser, blir det feil å hevde at denne kampen ikke betød noe for spillerne.

«I motsetning til kampene i Hong Kong og Berlin, behandlet Klopp dette mer som en treningsøkt. Utfallet var kanskje irrelevant, men standarden i prestasjonen var ikke det.»

«Liverpool marsjerte inn på Allianz Arena til lyden av torden, og det medfølgende lynet kom fra gjestenes kontringsspill. Klopps lag har sett enestående ut i treningskampene hittil, men å beseire Bayern er på et annet nivå.»

«Måten Klopps mannskap kjørte over et så gjennomført bra lag på deres bane, vil få mange til å lure på hva dette laget er på vei mot i løpet av de neste tolv månedene. Basert på dette, forvent at åpningshelga vil høres ut som et startskudd for Klopps sprintere.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]