Barca med €222 millioner brennende i lomma

Utkjøpsklausulen til Neymar er aktivert.

3. aug 2017 kl 19.13 Arild Skjæveland

Den største overgangen i historien har akkurat gått gjennom. Neymars utkjøpsklausul på 222 millioner euro (198 millioner pund) har i kveld blitt aktivert, og den brasilianske angriperen blir snart Paris Saint-Germains eiendom.

Det bekrefter Barcelona i en pressemeldingnå i kveld.

Hva nå med Coutinho?

Barcelona har allerede fått et bud på Philippe Coutinho avslått. Det skal ha vært på 80 millioner euro, eller 72 millioner pund.

Det har blitt rapportert enda et bud, på 100 millioner pund, men dette avvises fra journalistene på Merseyside.

Jürgen Klopp har gang på gang sagt at spilleren ikke er til salgs, uansett pris.

En som mener det er hold også i det andre budet, er Graham Hunter. Hunter følger Barcelona tett, og har skrevet flere bøker om det katalanske klubben. I går kveld var han på BBC 5 Live og snakket om situasjonen.

– De er desperat etter Coutinho. Det som har blitt rapportert om budene er fakta. De ønsker ham. Jeg aner ikke hvor sta Jürgen Klopp og eierne av Liverpool er når de sier nei - men mannen Barcelona ønsker, er Coutinho, sa Hunter i går.

Tror ikke på streik

Tim Vickery er et kjent navn for mange, og omtales ofte som ekspert på søramerikansk fotball. Han tror ikke Coutinho vil være typen som tvinger gjennom en overgang.

– La oss anta at Barcelona kjøper Philippe Coutinho fra Liverpool. Det vil ikke være enkelt og rett frem. Liverpool har en veldig god forhandlingsposisjon, etter at han nylig signerte ny kontrakt, og dette er et VM-år, sa Vickery til TalkSPORT i går.

– Han er en god profesjonell, og er ikke typen til å slå seg vrang. Ikke i et VM-år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]