– De har gjort alt jeg forventet

Jürgen Klopp er godt fornøyd med treningsleiren i Tyskland.

3. aug 2017 kl 09.36 Marius Rabben

De røde tapte for Atlético Madrid på straffer kun ett døgn etter å ha knust Bayern München, og på lørdag ble Hertha BSC slått komfortabelt i jubileumskampen på Olympiastadion i Berlin.

I mellomtiden har Liverpool-spillerne blitt satt på prøver med opptil tre harde treningsøkter om dagen ved basen i Rottach-Egern i Bayern.

Flere av profilene fra Bayern-kampen, som Mohamed Salah og Philippe Coutinho, ble naturlig nok hvilt mot Atlético.

Slitne spillere

– Hvis du kommer til en straffekonkurranse, ønsker du å vinne, men dette var ikke en viktig situasjon, sier Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Guttene spilte veldig bra. De var flinke med forberedelsene sine. De kunne ikke hatt en mer vanskelig oppgave mot et lag som Atlético Madrid, som bare får resultater og resultater.

– Vi hadde mange bytter og var litt slitne etter all treningen. I første omgang hadde vi noen øyeblikk og noen fine innlegg. Det var skikkelig jevnt.

– Da baklengsmålet kom, så vi ikke helt hva som skjedde, men vi responderte ikke med en gang, og formasjonen var ikke 100 prosent. Én tapt hodeduell bør ikke bety at man havner under.

NESTEN:
NESTEN:  Danny Ward vartet opp med en fabelaktig redning, men uten hjelp fra forsvarsspillerne fikk Atlético sette returen i mål.

– I andre omgang spilte vi mye bedre, men situasjonen fortsatte å være veldig vanskelig. Vi trengte det straffesparket. Vi kom til straffekonkurransen, vi tapte, men jeg graver meg ikke ned på grunn av det.

Ni dager igjen

Tremålsseierne mot Hertha og særlig Bayern står igjen som gode opplevelser for de røde. Klopp er spesielt fornøyd med hvordan spillerne har fremstått på trening.

– Vi har trent veldig hardt, og guttene har vært strålende. De har gjort alt jeg har forventet av dem. Det var vært et skikkelig intenst program, så jeg er veldig fornøyd.

Nå handler alt om å bli klar til sesongåpningen om ni dager.

– Vi har fortsatt halvannen uke igjen før den første kampen. Dette er slik vi forestilte oss hvordan det ville gå. Jeg er tilfreds, sier Klopp.

– God erfaring

– Vi ønsker å være så gode som mulig denne sesongen. Vi ønsker en bedre sesong enn den forrige, noe som ikke blir enkelt. Vi setter oss ikke noen grenser.

Mot Atlético Madrid fikk rødtrøyene bryne seg på forsvarsspill av høyeste nivå.

– Vi hadde 20 sjanser, så det må man få noe ut av, men Atlético er et veldig sterkt lag. Dette var en skikkelig god erfaring for våre spillere.

– Det er en pervers situasjon når du tar spillere med deg til en kamp de ikke burde spille, men mange ting fungerte veldig bra. Jeg er glad for at vi fortsatt har halvannen uke igjen og for at vi ikke spiller igjen i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]