– Denne klubben betyr alt for meg

I morgen er det 40 år siden King Kenny Dalglish kom til Liverpool FC.

9. aug 2017 kl 18.04 Einar Kvande

Etter 40 år med tilknytning til Liverpool FC har Kenny Dalglish ingen problemer med å innrømme det:

– Denne klubben betyr alt for meg.

I morgen er det altså 40 år siden skotten kom inn Shankly Gates etter å ha blitt kjøpt fra Celtic for det som den gang var britisk rekord, 440 000 pund. Dalglish blir av mange fortsatt regnet som den beste spilleren som noengang har spilt for Liverpool. Han skulle også få stor suksess som klubbens manager.

– Dette er en klubb som har betydd mye for oss som familie. Klubben har alltid stått vårt hjerte nær. Både Marina og jeg er veldig stolte over å være fra Glasgow, hvor vi ble født og hvor vi vokste opp, men vi er like stolte over å være adopterte scousere. Disse 40 årene har gått utrolig fort, sier Dalglish til LFCTV i et intervju gjengitt av Liverpool Echo.

Dalglish vant Europacupen tre ganger, ligaen åtte ganger, FA-cupen to ganger og ligacupen fem ganger som spiller og manager. Han ble kjøpt av Bob Paisley, og hans første sesong i Liverpool endte med at Liverpool vant europacupen på Wembley, hvor Dalglish scoret vinnermålet mot Club Brugge.

– Jeg lot meg aldri rive med av suksessen jeg hadde. Jeg kom til Liverpool like etter at de hadde vunnet europacupen, og det var noe jeg også ønsket å vinne, et europeisk trofé. Da jeg kom hit var alle veldig opptatt av å forsvare tittelen.

Trekker frem 89-finalen

Dalglish trekker frem FA-cupfinalen i 1989, mot Everton i etterkant av Hillsborough-tragedien, som høydepunktet i sin karriere.

– Det mest spesielle var å vinne FA-cupen i 1989, etter Hillsborough-tragedien. Det var veldig viktig for alle at vi vant den.

66-åringen forteller også hvorfor han trakk seg som manager i 1991.

– Det var en veldig vanskelig avgjørelse. Du må ha en manager som tar flere riktige enn gale avgjørelser, og på det tidspunkt var jeg veldig usikker på meg selv og følte at jeg ikke tok de riktige avgjørelsene, og jeg forsøkte å ta et steg tilbake. Så for meg var det riktig å trekke seg, både med tanke på meg selv og med tanke på klubben.

– Jeg kunne ikke si nei

Dalglish returnerte som manager da han tok over etter Roy Hodgson i januar 2011. Han ledet Liverpool til en ligacuptriumf i sin andre periode som manager, noe som fortsatt er det siste trofeet som Liverpool har vunnet.

– Det var ingen sjanse for at jeg kom til å si nei da jeg ble spurt om å komme tilbake. Jeg var på en båt i Dubai, og klubben organiserte alt slik at jeg kunne komme tilbake. Det var nok aldri snakk om at jeg skulle være manager på lang sikt, men det var fantastisk mens det stod på. Det var en veldig god følelse, og jeg var stolt og følte meg privilegert som fikk lede klubben igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]