– Selvsagt gir Sánchez dem et løft

Klopp sier det ikke fokuseres på enkeltspillere mot Arsenal, og maner fansen til å skape enda bedre stemning enn på onsdag.

25. aug 2017 kl 18.01 Marius Rabben

Alexis Sánchez er mest sannsynlig med i Arsenal-troppen som besøker Anfield søndag ettermiddag, noe som vil være for første gang denne sesongen.

Mannskapet til Arsène Wenger tapte 0–1 borte for Stoke forrige helg, etter å ha vunnet 4–3 over Leicester i ligapremieren på hjemmebane.

Under fredagens pressekonferanse på Melwood svarte Jürgen Klopp med humor da han ble spurt om viktigheten av denne kampen etter to spilte ligarunder, men manageren vil gå inn til landslagspausen neste uke med best mulig utgangspunkt.

Ønsker minst like god stemning

Senker de røde Arsenal for tredje gang på rad, står laget med sju av ni mulige poeng fra august – samt det viktige avansementet til Champions League-gruppespillet.

– Dette er en veldig, veldig, veldig viktig kamp, forteller Klopp til pressekorpset.

– Forrige sesong hadde vi enestående resultater mot topp-seks-lagene, men vi tok ikke poeng fra resten av lagene i ligaen! Så vi tenker at det er fornuftig å gjøre den ene tingen like bra igjen, og i tillegg ta noen flere poeng fra alle andre lag. Men det er fortsatt vanskelig. Det har det alltid vært, og det kommer det til å være videre.

Wengers lag tapte 1–3 på Anfield tilbake i mars, etter hjemmescoringer av Roberto Firmino, Sadio Mané og Gini Wijnaldum, og for et drøyt år siden ble det 4–3 til Liverpool på Emirates.

Før storoppgjøret foran The Kop kommende søndag er Klopp spesielt opptatt av at supporterne leverer minst like godt som mot Hoffenheim onsdag.

TILBAKE:
TILBAKE:  Alexis Sánchez har ikke spilt tellende kamper siden Confederations Cup med Chile i sommer. Det endte med finaletap mot Tyskland.

– Sánchez er trolig tilbake på banen for første gang, så det gir laget nok et løft, og det er selvsagt en fordel for Arsenal. Men vi husker alle stemningen som var onsdag kveld, og den ønsker vi igjen, selv om det blir vanskelig på en søndag ettermiddag.

Vi trenger hjelp av tilskuerne. Jeg syntes det var veldig bra, men det kan fortsatt bli bedre.Klopp om stemningen mot Hoffenheim før Arsenal

– Det er det vi ønsker igjen. Dette er en veldig spesiell kamp, som alltid mot topplagene i Premier League. Vi trenger hjelp av tilskuerne. Jeg syntes det var veldig bra, men det kan fortsatt bli bedre. La oss jobbe enda bedre sammen og gjøre det skikkelig vanskelig for alle lag å få med noe herfra. Vi kjenner godt til Arsenals kvaliteter, det er det ingen tvil om. De har et godt lag.

Flere spillere i boksen

– Dette er Arsenal, med enorm erfaring, kvalitet, hurtighet, teknikk, forskjellige systemer, gode spillere i hver posisjon på banen, og de kommer alle tilbake nå, forsvarslinja, Sánchez, alt sånt. Ingenting har vært enkelt for oss så lenge jeg har vært her. Det har nok aldri vært enkelt for Liverpool de siste 20 årene heller, så det er ikke noe vi jakter på. Vi tar ting som det kommer og gjør vårt beste.

Tre seiere og én uavgjort så langt denne sesongen har gitt ti røde scoringer.

– Det har vært så bra jeg forventet at det skulle være. Jeg tror den største forskjellen, for eksempel, mellom Crystal Palace og Hoffenheim var at vi hadde minst to spillere i angrep i boksen, sier Klopp om angrepsspillet, og påpeker at det var flere enn treeren på topp som hadde innflytelse fremover mot tyskerne.

– Vi vet hvor vi er nødt til å være (på banen), men vi må faktisk flytte oss dit, og det må føles rett til rett tid. Timingen er viktig, og ja, da kan vi være en offensiv trussel.

– Burde ha vunnet alle kampene hittil

Fremover på banen er det imidlertid ikke mange som tviler på de røde. Bakover har det derimot blitt sluppet inn sju mål på fire kamper denne sesongen. Seieren over Crystal Palace er Liverpools eneste kamp hittil med «clean sheet».

– Vi slipper inn mål, og det er forskjellige mål. Første baklengs mot Hoffenheim burde vi klarert. Vi hadde ballen, men istedenfor å skyte den til Manchester, holdt vi kampen litt åpen, og til slutt scoret de. Da var det ikke enkelt å forsvare seg lenger, men det var ikke en defensiv feil. Det var mer at vi ikke gjorde riktig ting i riktig øyeblikk. Den øvrige var et innlegg vi ikke unngikk, så ja, vi kunne gjort det bedre.

– Jeg er fornøyd med forsvaret. Jeg er fornøyd med angrepsspillet. Vi har vunnet tre kamper, og vi burde ha vunnet den første (mot Watford) uten en perfekt prestasjon. Nå møter vi Arsenal, og slik er situasjonen.

– Vi jobber med tingene vi har, vi jobber med feilene vi gjør, vi jobber med å gjøre styrkene våre enda bedre. Det er det vi gjør hele tiden etter å ha restituert oss etter forrige kamp. I dag er en viktig dag, i morgen er viktig, og så forsøker vi igjen på søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]