Skadeskutt U23 i sesongåpningen

I likhet med Liverpool U18 spiller også Liverpool U23 i sin første ligakamp for sesongen i dag, eller rettere sagt i kveld.

11. aug 2017 kl 08.28 Einar Kvande

Neil Critchley må klare seg uten både Bobby Adekanye og Juanma i Premier League 2-kampen mot Swansea City i kveld klokken 20.00. Adekanye har en lårskade, mens den spanske venstrebacken Juanma sliter med et muskelproblem, ifølge Liverpool Echo.

Cameron Brannagan er som kjent også ute, etter at han brakk hånden på trening tidligere denne uken. Ute er også kaptein Harry Wilson, som sliter med en vond akilles.

Den gode nyheten for manager Critchley er at Rhian Brewster er tilbake. Han spilte en treningskamp mot walisiske TNS i forrige uke, etter å ha vært ute med et brudd i foten.

Brasilianske Allan er fortsatt ikke tilgjengelig for U23-laget, da han ikke har arbeidstillatelse i England.

– Vi har ikke hatt mange skader under preseason, men denne uken fikk vi flere tilbakeslag, uttaler manager Critchley til Echo.

– Bobby, Juanma og Cam vil være ute noen uker. Vi venter på Juanmas scanresultater.

Treningsleir i Ungarn

Critchley ble forfremmet til U23-laget etter at Steven Gerrard fikk jobben som U18-manager.

– Da Alex Inglethorpe foreslo dette for meg, var det en enkel avgjørelse å ta, forteller Critchley.

– Det er en ære å få muligheten til å jobbe med U23-laget i en klubb som Liverpool. Det er en privilegert posisjon som jeg er stolt over å ha fått.

– Den største forskjellen er at du også jobber med noen seniorspillere. Noen har allerede spilt førstelagskamper eller kamper i Football League etter å ha vært utlånt. Dette er ikke gutter som akkurat har forlatt skolebenken. Dette er unge menn. Proffer. Så du må snakke til dem på en annen måte og behandle dem litt annerledes.

– Under preseason var vi i Ungarn i en uke, og spilte to kamper der. Det var en flott opplevelse både på og utenfor banen. Det var en viktig periode hvor de nye spillerne kunne finne seg tilrette i troppen. U18-laget og U23-laget var der sammen, så det var en fin sjanse for staben til å lære hverandre å kjenne bedre også.

Lang reise

Nå venter altså Swansea på bortebane i ligapremieren i kveld.

– Swansea rykket opp etter forrige sesong, etter komfortabelt å ha vunnet sin divisjon. De har fordelen av hjemmebane og vil glede seg til å møte Liverpool. Men dette er en kamp vi også ser frem til. Det er en lang reise, og vi ønsker å vise oss frem fra vår beste side og ta med oss tre poeng hjem på bussen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]