– Det handler ikke om kvaliteten

Hvis det hadde vært mulig å løse de defensive problemene med et kjøp, sier Klopp at Liverpool ville punget ut.

15. sep 2017 kl 22.49 Marius Rabben

Klubben hentet fire spillere gjennom sommervinduet, men ingen midtstoppere. Sju kamper ut i sesongen har Liverpool allerede sluppet inn 13 mål.

Fire av dem ble riktignok scoret etter at Sadio Mané ble utvist mot Manchester City, men mot Sevilla i Champions League havnet søkelyset igjen på Liverpools problemer bakover.

– Mangel på konsentrasjon

Spesielt har Dejan Lovren måttet tåle mer kritikk etter å ha bommet med klareringen i forkant av spanjolenes ledermål.

– Feilen vår er at vi gir alle dere (journalister) muligheten til å snakke om det. Det er feilen, sier Jürgen Klopp før hjemmekampen mot Burnley, ifølge Liverpool Echo.

– Det er mangel på konsentrasjon. Alle som noen gang har spilt fotball, har bommet på ballen i noen situasjoner. Det går ikke på kvaliteten. Det ser for meg litt ut som en selvoppfyllende profeti fordi vi hele tiden prater om det.

– Alle har sluppet inn mål så langt. Vi kan ikke fjerne de fem målene mot City, men dersom vi kunne gjort det, har vi spilt mange kamper med gode defensive prestasjoner, forteller sjefen.

– Det ville vært enkelt å se på dette laget og si «det er så spennende å se hvordan de spiller», men jeg er ikke sikker på om det gjelder verden generelt eller om det er en Liverpool-ting, men det letes alltid etter noe vi kan være misfornøyde med.

– Gjorde fem feil før den siste

Selv om det er naturlig å peke på Lovren når han bommer på ballen i egen femmeter, er Klopp klokkeklar på at faren burde vært avverget god tid i forkant.

– Før det første målet gjorde vi fem feil før den siste feilen. Ved mål nummer to var det et raskt innkast, og frem til han (Joaquín Correa, journ. anm.) kom inn mellom forsvarerne, hadde det allerede vært tre eller fire muligheter hvor vi kunne unngått situasjonen.

– Ja, det er et forsvarsproblem, men ikke et forsvarsproblem forårsaket av de to midtstopperne, for de kan bare forsvare seg mot det vi gir dem. Det er jobben vår å håndtere det.

– Hvis det hadde vært et enkelt forsvarsproblem, og hvis det hadde vært en løsning der ute, så ville vi gått for den. Men hvis det ikke er noen og ikke et problem med kvaliteten, så må man jobbe med det, og det er det vi gjør.

Rulleringen på laget har ikke bidratt til forsvarsfeilene, mener Klopp, som har benyttet seg av Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez på høyreback i fraværet av Nathaniel Clyne.

Lar ungguttene utvikle seg

– I en ideell verden ville vi hatt elleve spillere som kunne spilt hele sesongen og aldri blitt byttet ut, men dette er ikke en ideell verden. Vi må gjøre det beste ut av alle situasjoner, og det er dette vi forsøker å gjøre.

– Vi kan ikke bruke Joe i seks eller sju kamper på rad, ettersom han har hatt en alvorlig skade og fortsatt er en ung gutt. Han er fortsatt i utvikling. Trent er ikke klar for å spille tre eller fire kamper på rad. Det bør han ikke være, og det er absolutt helt okay.

– Hvis vi ikke kan bruke dem i alle kamper, hvorfor bør jeg tenke på den negative siden og si «men de er ikke vant til å spille med hverandre». De har spilt ofte nok med hverandre. Vi slapp ikke inn mål på grunn av formasjonen eller fordi de ikke fungerer sammen.

– Joe og Trent, det er våre gutter. De er så spennende at jeg knapt tror det, og den eneste muligheten vi har til å gjøre utviklingen deres enda vanskeligere, er å bre et teppe med skygge over dem og spørre: «Er de virkelig klare?» Vi kan bruke dem alle sammen. Vi må alle lære, og på et tidspunkt vil alt være bra dersom vi lar dem utvikle seg. Jeg er avslappet nok til det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]