Ville bli og kjempe om plassen

Joe Gomez kunne blitt utlånt i sommer, men ville heller bli.

3. sep 2017 kl 11.52 Arild Skjæveland

I de to siste kampene har Joe Gomez spilt høyreback for Liverpool, og kommet veldig bra fra det. Mot Arsenal bidro han også offensivt, med målgivende for Roberto Firminos 1-0 scoring.

Nå føler han at han har lagt skademarerittet bak seg.

– Før bare spilte jeg, og tenkte ikke så mye på det - men når du får en stygg skade og det blir tatt fra deg forstår du hva du har hatt. Når du er ute med skade, har du mye tid til å tenke, og det hendte at jeg satt der og mimret, sier den nyutnevnte England U21-kapteinen til Liverpool Echo.

– Det ga meg sulten til å komme tilbake, og det motiverte meg.

Tøff fjorårssesong

Liverpools nummer 12 spilte kun tre kamper forrige sesong, men var forberedt på at det ville ta tid å komme tilbake til sitt beste.

– Ikke bare det å komme tilbake forrige sesong, men også å jobbe i sesongoppkjøringen for å ta det neste steget. Jeg visste at det kom til å ta tid å komme tilbake til der jeg var før skadene.

U21-KAPTEIN:
U21-KAPTEIN:  Joe Gomez er utnevnt til ny kaptein for England U21.

Gomez gikk rett inn på laget etter at han kom fra Charlton for 3,5 millioner pund for to år siden. Da spilte han venstreback. Siden den gang har han slitt med alvorlige kne- og akillesskader. Først etter 13 måneder på sidelinjen fikk han sjansen igjen.

– Selv følte jeg meg bra, men noen ganger vet manageren best. Jeg visste at cupkampene var min beste sjanse til å spilletid, og så ble vi slått ut tidlig i FA cupen.

I sommer droppet han U21 EM med England for å få en full pre-season.

– Alle vet hva jeg har vært gjennom med skadene, men det viktigste for meg er å legge det bak meg. Det er på tide å la det ligge og bare spille fotball.

Måtte roe ned styrketreningen

Under det lange skadeoppholdet trente Gomez mye i styrkerommet, og ble kraftigere. Det fikk han beskjed om å roe ned på av manageren.

– Når du er skadet ønsker du bare å gjøre alt du kan, og det eneste du egentlig kan gjøre er å bli sterkere. Du er bekymret for at du skal få skaden igjen.

– Jeg ønsket å bli så sterk som mulig for å forhindre fremtidige skader, og ville ikke bruke tiden på å synes synd på meg selv. Men manageren ville at jeg skulle slutte med å trene overkroppen. Han er den som ser oss trene og analyserer oss. Du kan være kraftigere og sterkere, men det kan gå utover bevegeligheten.

– Det er bare så og så mye styrke du trenger. Det viktigste er å være mobil, og spesielt når du spiller back. Du må kunne komme deg opp og ned i banen. Det var positivt at jeg klarte å omstille meg, og denne sesongoppkjøringen var som en ny start for meg.

TILBAKE:
TILBAKE:  Joe Gomez ser ut til å være tilbake på nivået der han var før alle skadene.

Utlån var en mulighet

Gomez var ønsket i Brighton denne sommeren, men ble på Anfield og har nå startet tre kamper denne sesongen.

– Utlån var et alternativ denne sommeren. Alle kunne se at jeg ikke spilte så mange kamper forrige sesong, men jeg sa i sesongoppkjøringen at jeg ønsket å kjempe for plassen, sier 20-åringen.

– Det er ingenting jeg heller vil enn å spille for Liverpool, og det ville jeg valgt hver gang. Du må bare håpe at du får den sjansen. Da manageren sa at han ønsket at jeg skulle bli for å utfordre om plassene var det en fin beskjed, for det var det jeg ønsket.

Tre alternativer på høyreback

Med Nathaniel Clyne på skadelista, har Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez byttet på å spille høyreback.

– Trent er en topp spiller, og har gjort det veldig bra. Vi er ulike, men vi presser hverandre for å få ut det beste - men det viktigste er at laget får resultatene vi ønsker.

– Du ønsker å få en god start, og det har vi fått. Vi har kvalifisert oss for Champions League, og sju poeng på tre kamper er positivt, men nå må vi bare fortsette.

– Forhåpentligvis kommer alle friske tilbake fra landskampene, slik at vi kan holde det gående.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]