– Klopp kan ta meg et nivå opp

Alex Oxlade-Chamberlain tror at Jürgen Klopps spillestil passer ham som hånd i hanske.

7. sep 2017 kl 08.46 Einar Kvande

Midtbanespilleren avslører at manager Jürgen Klopp var mye av årsaken til at han valgte å forlate Arsenal til fordel for Liverpool.

– Når jeg så Liverpool som nøytral tilskuer forrige sesong, så jeg hvilken interessant fyr Klopp er. Det virker som han inspirerer alle, til og med folk som ikke er involvert i klubben. Jeg kunne se hans lidenskap for spillet, og hvor mye han bryr seg, uttaler Oxlade-Chamberlain til Liverpoolfc.com.

– Det som virket så unikt for meg var forholdet han har til spillerne sine, hvor nært de virker å stå hverandre både på og utenfor banen. Det er viktig, og det er definitivt et stort pluss når du er ute etter å få fremgang. Det å ha et nært forhold til manageren er definitivt til hjelp.

– Jeg har selvfølgelig også lagt merke til måten lagene hans spiller på. Det er definitivt inspirerende for meg, og var en av grunnene til at jeg følte at dette var stedet for meg.

– En spesiell manager

Oxlade-Chamberlain karakteriserer Klopp som en «spesiell manager».

– Du så disse tingene fra utsiden da han var i Dortmund også. Han var definitivt en manager som viste følelser på sidelinjen, og du får en følelse av at du blir kjent med ham bare ved å lytte til hans pressekonferanser.

– Det han har oppnådd inngir respekt. Han vet mye om spillet, og forholdet han har til sine spillere og hvordan han presser dem til fremgang er noe du legger merke til. Han oppmuntrer dem og setter krav til dem. Det er dette som gjør ham så spesiell i mine øyne.

Oxlade-Chamberlain føler definitivt at han kan utvikle seg som spiller under Klopp.

– Det var en av grunnene til at jeg følte at han var mannen jeg ønsket å spille for. Jeg føler han kan gi meg et dytt i baken og forhåpentligvis få det beste ut av meg, slik at jeg kan komme meg opp på neste nivå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]