– Vi forstår hvorfor Philippe ønsket å dra

Georginio Wijnaldum sier at ingen av Philippe Coutinhos lagkamerater bærer nag til ham for Barcelona-flørten i sommer.

30. sep 2017 kl 18.36 Einar Kvande

Den brasilianske landslagsspilleren la inn en transfersøknad og ba om å bli solgt i sommer, men Liverpool nektet å selge den viktige midtbanespilleren selv om Barcelona la hele 118 millioner pund på bordet.

Georginio Wijnaldum forteller at Coutinho ikke har behøvd å forklare noe som helst etter at han sluttet seg til Liverpool-troppen igjen, etter at transfervinduet stengte.

– Det var vanskelig. Phil er en veldig god person, og vi skjønner hvorfor han ønsket å dra, sier Wijnaldum til Liverpool Echo.

– Han er en kar som alltid gir alt for Liverpool. Han har gjort en god jobb og kjempet for klubben.

– På den ene siden ville vi ha vært glade på hans vegne dersom han hadde fått overgangen han virkelig ønsket seg, men på den andre siden ønsket vi som lagkamerater at han skulle bli værende, for vi vet at vi er bedre med Phil på laget.

– Du hadde to ulike tanker i hodet. Du klarer å se det fra begge sider. Noen ville bli skuffet, og da transfervinduet stengte ble det Phil.

– Vi vet ikke hva som vil skje i fremtiden

Coutinho skrev under en ny femårskontrakt med Liverpool så sent som i januar, og Wijnaldum er ikke i tvil om at det er svært viktig for klubben at han ble værende.

– Phil viste gjennom hele forrige sesong hvilken topp spiller han er. Han er en viktig spiller som kan vinne kamper for oss og gjøre laget bedre. Derfor er det forståelig at klubben gjorde alt de kunne for å beholde ham.

– Du vet aldri hva som vil skje i fremtiden. Men Phil er en god person, og uansett hvor lenge han blir her vet jeg at han vil gi alt for Liverpool. Vi er veldig glade for at han ble værende i klubben, avslutter nederlenderen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]