– At folk tviler på oss er ikke til hjelp

Nervene er i høyspenn blant supporterne, men Jürgen Klopp tror at spillerne skal kunne håndtere presset i de tre siste ligakampene.

6. mai 2017 kl 12.06 Einar Kvande

Liverpool tapte to finaler forrige sesong, og røk ut i semifinalen i ligacupen i vinter. Men Jürgen Klopp slår tilbake mot påstander om at hans lag svikter når det gjelder.

– I min tid her har vi tapt en semifinale. Vi leverte en veldig god prestasjon i ligacupfinalen mot Manchester City. Det hadde ikke noe med håndtering av press å gjøre. Ja, vi tapte straffespark-konkurransen, men årsaken var ikke at vi ikke taklet presset. Hva vil det i så fall si om Englands landslag opp gjennom årene?

– Alle vil si at det handler mer om flaks enn å håndtere press. Vi hadde semifinalen i Europa League mot Villarreal. Vi håndterte presset mesterlig da, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi snakker om en kamp, og glemmer fem eller seks andre kamper hvor vi håndterte presset veldig bra.

– Så langt har jeg ikke sett noen tegn på at vi ikke kan håndtere press. Jeg mener faktisk at vi har gjort våre beste prestasjoner når vi har vært under sterkt press. Kanskje ikke alltid, men i de fleste tilfellene.

– Vi har de sterkeste konkurrentene i verden

Liverpool har plukket 69 poeng så langt denne sesongen, når tre kamper gjenstår. Det er ni poeng mer enn Jürgen Klopps gutter plukket hele forrige sesong.

– Jeg har ikke vært i klubben så lenge, men det er litt slik som dette: Liverpool starter alltid sesongen med store drømmer, og i det øyeblikket det ser ut som disse drømmene ikke kan innfris sukker folk: «Igjen».

– Det var stunder denne sesongen hvor vi hadde problemer, men vi fortsatte videre som lag. Vi slo tilbake etter tap. Vi kom helskinnet gjennom vanskelige kamper – mot West Bromwich, Stoke og Watford. Det er dette jeg snakker om når jeg prater om utviklingen av hele klubben.

– Vi er fortsatt forholdsvis ferske. Men ikke så ferske at det ikke stilles forventninger til oss. Det må være store forventninger. Det stilles store forventninger, men nå må vi gå for å innfri dem.

– Dersom vi ikke klarer det, vil vi snakke om hva vi må forandre etter sesongen. Men vi har de sterkeste konkurrentene i verden.

– Det finnes bedre lag i Spania og Tyskland, men ingen av dem er så grådige som våre konkurrenter her i kampen om suksess. Alle kjemper med alt de har.

– At folk tviler på oss er ikke til hjelp. Dårlig humør, dårlig stemning, tvil fra utsiden – det gjør alt mer vanskelig. Vi er i en posisjon der alt er mulig, så la oss gå for det.

– Jeg er ikke sikker på hva folk tenkte før sesongen. Jeg er sikker på at mange mente at vi burde vinne ligaen. Jeg er sikker på at mange mente at dårligere enn topp fire ikke er akseptabelt, og dermed ignorerte fullstendig hvem vi kjemper med om disse plassene. Nå er vi i denne posisjonen, og vi ønsker å holde oss der, eller til og med forbedre den.

At folk tviler på oss er ikke til hjelp. Dårlig humør, dårlig stemning, tvil fra utsiden – det gjør alt mer vanskelig.Jürgen Klopp

Har du innspill til journalisten?
[email protected]