Ber om hjelp fra fansen

– Vi må forsøke å gjøre dette sammen for hele LFC-familien, sier Jürgen Klopp.

5. mai 2017 kl 23.18 Marius Rabben

I sesongens nest siste hjemmekamp venter laget som har holdt Liverpool unna scoring gjennom 270 minutter denne sesongen. Manageren mener en «ekstra spesiell» stemning på Anfield kan bidra til å velte Southampton.

– Planen for søndag er at vi kan utnytte Anfield. Vi må være modige, vi må nyte kampen, vi må spille fotball, vi må forsvare oss ordentlig. Og, dersom det er mulig å bruke supporterne, skape en spesiell atmosfære.

– Vi har disse viktige kampene igjen, og to av dem er på hjemmebane. Denne helga er det bare én kamp, mot Southampton. Jeg håper vi alle kan være i vår beste form, sier Klopp.

Tyskeren mener det spesielt er viktig å holde trykket oppe når nervene virkelig slår hardt inn.

– Vær så høylytt som mulig

– Jeg skal ikke forvente noe, dette handler bare om hvordan det kan bli. Jeg forstår at folk blir nervøse i forskjellige situasjoner, at de ikke er fornøyde med den eller den pasningen. Atmosfæren har alltid vært veldig bra, men vi vet alle at vi har hatt det fantastisk noen ganger, noen enestående og noen normale. Men dette er Anfield, det er alltid mer enn godt.

Jeg mener vi bør forsøke å bruke enhver liten brikke som kan hjelpe oss.Jürgen Klopp

– Sånn er det, men dette er for LFC. Ikke spillerne, ikke styret, ikke manageren, ikke trenerne, men for LFC, alle sammen – hele familien. Så vi bør forsøke å klare dette sammen, og være så positive så mulig, så høylytte så mulig. Vi forsøker å være så gode som mulig, og det er alt som kan utgjøre en forskjell. Jeg mener vi bør forsøke å bruke enhver liten brikke som kan hjelpe oss.

Før runden bekler de røde tredjeplassen foran Manchester-klubbene og Arsenal. City og United ligger tre og fire poeng bak med én kamp til gode, og vinner Liverpool sine tre gjenstående kamper, blir det topp fire.

At ting snur fort, vet Klopp og rødtrøyene godt. Forrige helg snublet begge lagene fra Manchester mot nedrykkstruede motstandere.

– Vår jobb er ikke å telle poeng, men ta dem

– Sånn er fotballen. For to uker siden, etter Crystal Palace, var det dårlig, og så var det bra en uke senere. Jeg vet ikke hvem det var som nente at vi kanskje gikk inn til Watford-kampen på femteplass grunnet de andre resultatene. Noen trodde åpenbart at resultatene allerede er nedskrevet, men i fotballen er ingenting sikkert.

– Vi tenkte ikke på det, vi forsøkte bare å gjøre jobben vår. Guttene klarte det, og det er det vi må gjøre igjen. Det er press, positivt press, og vi har noe å spille for.

– Det kan ikke være vår jobb å telle poeng; vår jobb er å ta poengene. Alle andre kan telle dem og se hva det leder til. Det er absolutt ingen lag i toppsjiktet som kan sløse vekk poeng for øyeblikket. Ingen klubber har muligheten til å hvile, så vi må kjempe med alt vi har.

– Blant de beste ballspillende lagene i ligaen

– Det gjør denne ligaen så spennende. Vi har denne kampen, og så har man nedrykkskampen. Det er mye spille for i denne ligaen. Vi er fokuserte på vårt race, og det er vanskelig nok uten å tenke på de andre kampene. Vi hører om resultatene eller ser kampene hvis det er mulig, hvis vi har tid til det, men ikke noe mer.

Klopp har latt seg imponere av søndagens gjester denne sesongen.

– Vi kjenner til kvalitetene til motstanderen. I mine øyne er Southampton et av de beste fotballspillende lagene i Premier League. Jeg liker godt å se på dem, sier Liverpool-manageren.

– Jeg er ikke sikker på hvordan de bare har 41 poeng, men det skyldes ikke spillestilen. Det er et sterkt lag, og en tøff oppgave for oss, men jobben vår er å klare det.

Avspark mellom Liverpool og Southampton søndag er klokka 14.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]