Den interne topp-seks-kampen:Best mot de beste – dårligst mot resten

Liverpools resultater mot Premier Leagues beste klubber kontra de øvrige er oppsiktsvekkende.

7. feb 2017 kl 12.15 Marius Rabben

Jürgen Klopp har en svært imponerende statistikk i kampene mot Chelsea, Tottenham, Manchester City, Arsenal og Manchester United. Med tyskeren bak roret har Liverpool bare tapt én gang på 19 kamper mot dem, alle turneringer inkludert, og ingen denne sesongen.

Nederlaget var det Wayne Rooney som sørget for da United vant 1–0 på Anfield i januar i fjor. Finaletapet mot Manchester City på straffer forrige sesong regnes som uavgjort fordi det sto 1–1 ved ordinær tid på Wembley.

Ingen bedre

På sju ligakamper hittil denne sesongen har Liverpool plukket 13 av 21 poeng mot topplagene, like mange som Chelsea, som for øvrig har spilt én kamp mer. I tillegg slo Klopps mannskap Tottenham ut av ligacupen i oktober.

BEST MOT DE STØRSTE:
BEST MOT DE STØRSTE:  Klopp har som Liverpool-manager bare tapt én gang på 19 kamper mot de øvrige topp-seks-lagene, alle turneringer inkludert.

Totalt står tyskeren nå med åtte seire, ti uavgjort og det ene tapet mot de øvrige i topp seks foran lørdagens seriekamp mot Tottenham på Anfield.

Men snur man hodet bakover og ser på resultatene mot resten av Premier League-klubbene, de antatt svakere lagene, er tilstanden langt verre.

Fire av fire tap mot mindre lag

Som det eneste topp-seks-laget har Liverpool tatt under to poeng i snitt (1,94) mot lagene bak på tabellen denne sesongen. På 17 kamper har laget vunnet ti, spilt tre uavgjort og tapt fire.

Selv om de er Premier Leagues mestscorende lag (52) sammen med Arsenal, har Liverpool gått av gresset uten mål tre ganger. De har også holdt nullen færrest ganger (4) av topplagene mot de mindre lagene.

Til sammenlikning har Chelsea overlegne 15 seire og én uavgjort, ingen tap, noe som gir 2,88 poeng i snitt. De har også tolv clean sheets på 16 kamper, og har scoret i samtlige av dem.

Tottenham, også de uten tap mot lag utenfor toppstriden, har tolv seire og fem uavgjort – altså 2,41 poeng i snitt.

Svake bortetall

Liverpools fire nederlag denne sesongen har kommet mot Burnley (0–2), Bournemouth (3–4), Swansea (2–3) og Hull (0–2). Ingen av de øvrige i topp seks har tapt mer enn to ganger mot de 14 klubbene under.

På bortebane er poengfangsten helt nede i 1,56 per kamp for de røde. Fire seire, to uavgjort og tre tap er fasiten på ni forsøk, mens det foran The Kop er betraktelig bedre med seks seire, én uavgjort og ett tap, og 2,38 poeng i snitt på åtte kamper.

Ligaleder Chelsea har vunnet samtlige åtte hjemmekamper og sju av åtte bortekamper mot lavere plasserte lag. Tottenham (2,78) og Arsenal (2,44) har et bedre snitt mot dem enn Liverpool hjemme, men både City (2,33) og United (2) har svakere tall.

Ut inneværende sesong venter Tottenham (H, 11.02), Arsenal (H, 04.03) og Manchester City (B, 19.03) av topp-seks-klubbene for Klopps lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]