Brewster klar for EM-sluttspillet

En god dag for Rhian Brewster og Corey Whelan, mens Caoimhin Kelleher og Conor Masterson kom ned på jorda igjen med et brak.

25. mar 2017 kl 18.42 Einar Kvande

England er klare for EM-sluttspillet for U17-landslag i Kroatia i mai, allerede før siste gruppespillkamp. Rhian Brewster og hans lagkamerater vant i dag lett 4-0 over Slovenia.

Målene ble satt inn av Manchester Citys Jadon Sancho (2), Tottenhams Timothy Eyoma og Readings Daniel Loader.

Brewster ble byttet ut etter 61 minutters spill.

Etter å ha beseiret Tsjekkia 5-3 tidligere i uken er England U17 garantert å bli minst blant de sju beste toerlagene fra de åtte kvalifiseringsgruppene.

De unge engelskmennene avslutter kvalifiseringsrunden med en kamp mot vertsnasjonen Bosina på torsdag. Ett poeng vil være nok til å vinne gruppe 7.

Unge irer ned på jorda igjen

Etter den fine 2-0 seieren over Italia var det stilt store forventninger til Caoimhin Kelleher, Connor Masterson og Irland U19 foran EM-kvalifiseringskampen mot Sverige.

Masterson ledet som vanlig Irland U19 som kaptein, og Kelleher voktet buret, men de to Liverpool-spillerne og resten av lagkameratene klarte på ingen måte å følge opp den fine seieren over Italia.

Svenskene tapte 2-1 for Belgia i sin første kamp i gruppen, men tok kraftig revansje mot irene og vant kampen komfortabelt 3-0.

Den andre kampen i dag, mellom Italia og Belgia, endte 1-1. Så Irland kan fortsatt gå videre til EM-sluttspillet som gruppevinnere med seier over Belgia på tirsdag, så sant Sverige ikke slår Italia samme dag.

Sverige tok ledelsen etter 25 minutter, ved Svante Ingelsson. De gule og blå økte ledelsen på et frispark ved Besard Sabovic etter 52 minutter, og Alexander Isak fastsatte sluttresultatet til 3-0 etter 73 minutter.

Irlands lag: Kelleher, O'Keeffe, Masterson, Rice, Wilson, Levingston (McKenna 61), Elbouzedi, Molumby, Hale, Mandroiu (Carroll 36), Clarke (Kane 85).

Seier for Whelan og Irland U21

Corey Whelan var i startoppstillingen til Irland U21 som vant 1-0 over Kosovo i en EM-kvalifiseringskamp på Tallaght Stadium i dag.