– Coutinho var den store forskjellen på lagene

Liverpool-forsvaret med Dejan Lovren i spissen holdt nullen på London Stadium, men kroaten er ikke i tvil om hvem som var showets stjerne.

15. mai 2017 kl 10.03 Einar Kvande

Philippe Coutinho leverte en strålende kamp da West Ham ble grundig slått 4-0 i London.

FEIRER
FEIRER  Dejan Lovren slipper jubelen løs etter 4-0 seieren på London Stadium.

– Vi forventet ikke å vinne 4-0 på forhånd om jeg skal være ærlig. Jeg trodde ikke vi kom til å score så mange mål. Men selv om vi var under press, viste vi våre kvaliteter i denne kampen. Vi viste at vi kan slå tøffe, defensive lag, uttaler Dejan Lovren til Liverpoolfc.com.

– Vår kvalitet ble avgjørende. Philippe var strålende. Han var forskjellen på lagene, vil jeg si.

– Etter kampen sa jeg til ham at han kommer til å bli defensiv midtbanespiller snart! Han lo bare av det. Det sier alt. Han kan spille i alle posisjoner. På topp, i midten, som nummer 10. Han er bare enestående.

– Du kan ikke stoppe ham

Brasilianeren noterte seg for en målgivende pasning og to scoringer, og ble kåret til Liverpools beste av Liverpool.no.

– Det ble vanskelig for West Ham å stoppe ham, fordi han mottok ballen så dypt kombinert med hans gode teknikk og kjappe bevegelser. Du kan ikke stoppe ham, uten å felle ham.

– Han tok seg forbi to spillere umiddelbart, og så hadde han rom til å slå lange baller frem mot Sturridge og Divock. Vi spilte strålende.

Nevnte Sturridge startet sin første Premier League-kamp siden januar, og var ikke snauere enn at han åpnet scoringsballet.

– Sturridge er en verdensklassespiller. Han trenger ikke mange sjanser. Når han får ballen, vil han score mål. I denne kampen viste han nok en gang at han er en av de beste spissene som finnes, mener Lovren.

Må være tålmodige

Seier over Middlesbrough på Anfield på søndag vil nå sikre Liverpool en topp fire-plassering, og retten til å spille kvalifisering til Champions League til høsten.

– Det er en kamp vi må vinne. Det blir definitivt vanskelig, for dette blir Middlesbroughs siste kamp i Premier League på en stund, så de blir en tøff motstander.

– Vi må være tålmodige og spille vårt eget spill, for da vil vi få sjanser. Dette er den siste kampen for sesongen foran vårt eget publikum, så forhåpentligvis vinner vi og kan kose oss sammen etterpå. Da vil vi også få gjensyn med hverandre i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]