– De mangler rytme

Jürgen Klopp forsøker å forklare den svake innsatsen til Divock Origi og Daniel Sturridge mot Plymouth.

21. jan 2017 kl 09.08 Einar Kvande

Liverpool-manageren hevder han ikke er bekymret for formen til sine to spisser, selv om ingen av dem klarte å sette ballen i mål på Home Park.

Origi misbrukte et straffespark på tampen av kampen, og har ikke scoret i noen av sine siste åtte kamper.

– Jeg er ikke bekymret. Selvsagt var det ikke prestasjoner i verdensklasse av verken Daniel eller Divock, men slik er det bare, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– De har ikke mistet sine kvaliteter. Det var bare en kamp. De har selvsagt ikke prestert opp mot sitt beste i andre kamper heller, men det er helt normalt. Det er slik det er. Vi kan ikke gi alle rytme.

– Det har vært skader, vi har blitt nødt til å gjøre endringer, og Daniel er akkurat tilbake etter en skade. Divock har vært inn og ut av laget, så det de viser er menneskelige reaksjoner. Men jeg ser dem ikke bare i kamper. Jeg ser dem på trening også, og alt er på plass.

– De tok bare noen gale beslutninger i kampen, og det var ikke så bra, men de er likevel absolutt på riktig vei.

Et dilemma

Dilemmaet for Klopp mot Swansea i dag er om han skal starte med en av de to spissene, eller om han skal gå for en angrepstrio bestående av Philippe Coutinho, Adam Lallana og Roberto Firmino.

– Hva skal jeg gjøre? Jeg trenger 11 spillere til kampen. Hva kan jeg gjøre for å gi dem rytme? Det er noe jeg kan gi dem, men det er også noe de kan få ut av kampene de spiller.

– De spilte på onsdag begge to, så det er bra for rytmen deres. Men alle de andre er fortsatt i god form. De er begge gode spisser, og de er vant med å håndtere at de ikke alltid presterer i verdensklasse. Det er normalt i en fotballspillers liv, og er ikke noen krise.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]