– Det er i vanskelige stunder du må beholde troen

Jürgen Klopp tror fortsatt på laget sitt, etter 3-2 tapet for Swansea. Han oppfordrer Liverpools supportere til å gjøre det samme.

23. jan 2017 kl 00.27 Einar Kvande

Liverpool er nede på fjerdeplass i Premier League, ti poeng bak serieleder Chelsea etter helgens kamper. Stemningen på tribunene var laber under kampen på lørdag, og først da Roberto Firmino fikk Liverpool tilbake i kampen ble det litt liv i publikum.

– Etter at vi utlignet kom troen tilbake, gjorde den ikke? Før det er jeg ikke så sikker. Men slik er det.

Tamt på tribunene

Slik kommenterer Jürgen Klopp den heller tause Anfield-stemningen til Liverpool Echo.

– Vi må gjøre jobben, og det er vi 100% klar over. Slik er det vanligvis. Chelsea leder, Arsenal og hvem det nå er har fått et forsprang på to, tre, fire poeng allerede. Jeg vet ikke. Det prates om å henge med i tittelkampen.

– Mentalt er det selvsagt viktig å tro på dette. Jeg har ikke noe problem med å forstå det. Men nå er det selvsagt vanskelig å tro. Etter å ha vunnet 10 kamper på rad, og du svever på en sky, er det enkelt å tro. Men det er når du støter på problemer, at du må holde deg på sporet og fortsette å tro. Det er hva vi ser.

– Som lag er det 100% sikkert at vi fortsatt har tro. Men rundt oss er det mer tvil.

Klopp mener ikke at onsdagens semifinale i ligacupen ble noe viktigere på grunn av helgens tap for Swansea.

– Jeg vet ikke om kampen er blitt viktigere nå. Den var viktig nok for oss fra før. Og mer enn 100% er ikke mulig. Folk ser dette fra utsiden, og det kan jeg ikke påvirke. Dersom noen på utsiden sier at nå må vi vise at vi er i stand til å snu dette....

– Det ser ut som alle setter denne vidunderlige turneringen nederst. Du må alltid være på hugget, men de andre bryr seg ikke. Vi kommer til å vise denne turneringen respekt, og selvsagt forsøke å nå finalen.

Ikke klar for 90 minutter

Klopp forteller at han byttet ut Philippe Coutinho før timen var spilt mot Swansea, fordi det var det naturlige å gjøre med tanke på at brasilianeren fortsatt jobber med å komme i form igjen etter ankelskaden han fikk i november.

– Slik er det. Du kan ikke forsere dette, selv i en situasjon der vi ligger under 2-0, når du allerede har bestemt at han må byttes ut. Vi tar slike ting veldig seriøst.

– Noen ganger har vi hatt et problem, og vi har tvunget spillere til å fullføre kamper. Men i denne situasjonen, med ham, var det ikke fornuftig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]