INDIREKTE KRITIKK AV JAMES MILNER  Simon Mignolet mener at Liverpool har mistet verdifulle poeng fordi Jordan Henderson ikke har vært lagkaptein de siste ti kampene.

– Det ligner på mistillit til Milner

Lafton er overrasket over Mignolets påstand om at fraværet til kaptein Henderson har kostet Liverpool verdifulle poeng denne sesongen.

Kaptein Jordan Henderson har bare vært på banen i 24 av Liverpools 35 ligakamper denne sesongen.

Midtbanespilleren ble skadet under trening på Melwood fredagen i forkant av Leicester-kampen i slutten av februar, da han fikk en smell i foten i en duell med en lagkamerat. Senere fikk Hendo et tilbakeslag i rehabiliteringen, og er fortsatt ikke tilbake på treningsfeltet.

Ti kamper på rad uten Henderson

Liverpools ti siste ligakamper har gått uten kapteinen på banen, og visekaptein James Milner risikerer å måtte lede laget også i de tre siste ligakampene.

I et eksklusivt intervju som Simon Mignolet ga til Liverpool.no nylig, mente keeperen at Liverpool har mistet verdifulle poeng denne sesongen på grunn av at de har manglet den strenge stemmen som av og til tørr kjefte opp de andre og si ting som det er, som en følge av Hendersons fravær de ti siste kampene.

– Vi savner en i laget som av og til tar ordet og sier det som det er når vi trenger det. Vår kaptein Jordan Henderson har vært skadd mesteparten av sesongen. Uansett hvilket Premier League-lag som hadde vært uten kapteinen sin så mye, ville ha lidd under dette, uttalte Mignolet.

HØY STJERNE  Simon Mignolet savner Jordan Henderson på banen og i garderoben.

Dette er en uttalelse som overrasker Liverpool-supporter og mangeårig Hønefoss-kaptein, Frode Lafton. Den tidligere stopperkjempen er nå trener for Hønefoss i PostNord-ligaen.

– Det er en uttalelse som slår tilbake mot visekaptein James Milner, mener Lafton.

– Mignolet sier jo egentlig her mellom linjene at Milner ikke er god nok som lagkaptein. Det er tøft å hevde dette så bastant, legger han til.

Den tidligere Tippeliga-spilleren legger heller ikke skjul på at han er overrasket over at Henderson har så stor betydning som lagkaptein som Mignolet her påstår.

– Jeg har ingen forutsetninger for å uttale meg om hvor sterk personlighet Jordan Henderson har. Men han må tydeligvis ha en sterk posisjon innad i klubben når Mignolet uttaler seg som han gjør.

– Jeg kjøper likevel ikke påstanden om at Liverpool har mistet poeng fordi de har savnet Henderson som kaptein. At de har mistet poeng fordi de har savnet ham som spillertype, ja det kan jeg forstå, men ikke som kaptein.

– For meg fremstår Henderson som en spiller som har størst betydning for laget gjennom sitt oppofrende spill og store innsatsvilje, og ikke som kaptein. Jeg synes det er drøyt å hevde at Liverpool har mistet verdifulle poeng fordi de har savnet hans kapteins-egenskaper.

OVERRASKET  Frode Lafton mener at Jordan Henderson har større betydning for Liverpool som spillertype enn som kaptein.

– Det overrasker meg om en enkelt spiller og hans tilstedeværelse har så mye å si. Og det overrasker meg at Mignolet setter Henderson så høyt og hevder at han betyr så mye for laget, at han sier dette så til de grader i klartekst.

To typer kapteiner

Lafton mener det finnes to typer kapteiner. De som går foran som et godt eksempel gjennom sitt spill og de som er verbale og pisker laget fremover på den måten.

– Tar vi tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane som eksempel, og sammenligner ham med kapteinen Manchester-klubben har i dag, skulle det illustrere godt hva jeg mener.

Som mangeårig kaptein selv synes Lafton det er overraskende å høre noen sette kapteinsgjerningen så høyt som Mignolet gjør i dette intervjuet med Livepool.no. Ikke minst gjelder dette betydningen av innpisker-rollen i garderoben.

– Selv var jeg nok en kaptein som var mye mer verbal ute på banen enn inne i garderoben. Men det finnes selvsagt kapteiner som opptrer stikk motsatt også.

– Steven Gerrard var nok en kapteinstype som fikk 99% av medspillerne til å høre etter når han snakket. Men jeg tror ikke han var en kaptein som snakket spesielt mye.

– For en trener er det viktig at den han utnevner til kaptein ikke spiller et skuespill. Det verste for en trener er at kapteinen begynner å opptre annerledes fordi han fikk kapteinsbindet. Vedkommende fikk kapteinsvervet fordi han er den han er, så da må han ikke forandre seg.

– Men det er selvsagt viktig for en trener å ha en kaptein som er hans stemme ute på banen, og inne i garderoben, og som strammer opp laget om det går dårlig.

Del

James Milner

20.10.2017 15:20

– Milner er en veldig viktig spiller for oss

Jürgen Klopp slo fast at James Milner er en viktig spiller for Liverpool, uten å love ham spilletid mot Tottenham.

20.10.2017 00:13

Liverpool vil avvise beilere for Milner i januar

Om noen skulle prøve å sikre seg James Milner i det neste transfervinduet vil tilnærmelsene bli avslått fra Anfield.

11.10.2017 19:40

Milners drømmelag

Jordan Henderson

23.10.2017 10:47

– Vi fortjener kritikken

Jordan Henderson mener Liverpool må gjøre raske endringer.

22.10.2017 00:12

– Bryr meg ikke om hvem som er Englands kaptein

Jürgen Klopp er ikke interessert i å kaste seg inn i debatten om hvem som bør være engelsk landslagskaptein.

20.10.2017 15:20

– Milner er en veldig viktig spiller for oss

Jürgen Klopp slo fast at James Milner er en viktig spiller for Liverpool, uten å love ham spilletid mot Tottenham.

Simon Mignolet

26.10.2017 19:20

Vil ikke røpe om Mignolet og Lovren får fornyet tillit

Jürgen Klopp håper at duoen er smarte nok til å ignorere kritikken.

24.10.2017 14:59

Paul Joyce:Problemene Klopp må ta seg av

– Liverpool returnerte til eliten, men spørsmålet er om de har gjort nok for å bli der.

14.10.2017 16:14

Mignolet etter 0-0 mot Man Utd

Frode Lafton

16.08.2017 14:53

– Problemene på defensiv dødball må tas på alvor

Frode Lafton synes at Jürgen Klopp må ta grep på defensiv dødball.

27.07.2017 12:26

Frode Lafton analyserer:Høyt rødt toppnivå

Det startet storveis og endte tilfredsstillende, men i et par vintermåneder fikk en også se svakhetene i troppen til Jürgen Klopp. Vår ekspert Frode Lafton har sett nærmere på hva som skjedde i 2016/17, og hvordan han ser fremtiden på Anfield.

23.06.2017 12:34

- Salah er en perfekt spiller for Klopp

Vår ekspert Frode Lafton ser på hva kjøpet av Mohamed Salah kan bringe til Liverpools angrepsspill.

Siste Til vår nyhetsoversikt
23.01.2018 kl 16:48

Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

+
23.01.2018 kl 15:52

Juventus ikke like selvsikre når det gjelder Emre Can lenger

Juventus-topp utelukker ikke at Emre Can kommer til å signere en ny kontrakt med Liverpool.

+
23.01.2018 kl 12:31

Inter har kommet med Sturridge-bud

Serie A-klubben ønsker spilleren på lån, og er villig til å betale en betydelig sum for det, ifølge BBC.

+
23.01.2018 kl 11:02

9. plass på «rikinglisten»

Åtte klubber hadde mer i inntekter enn Liverpool i 2016-17.

+