– Det så ut som vi spilte en treningskamp

Jürgen Klopp var slett ikke fornøyd med innsatsen til sine spillere mot Leicester.

28. feb 2017 kl 13.20 Einar Kvande

– Innsatsen var ikke god nok i begynnelsen av kampen, den var ikke god nok midt i kampen, og den var ikke god nok mot slutten av kampen, uttalte Liverpool-manageren til pressen etter 3-1 tapet på King Power Stadium.

– Jeg mener det var 100% klart hvordan Leicester ville gå ut i denne kampen. De ville gå tilbake til sine røtter. Lagoppstillingen var selvsagt. Jeg var 100% sikker på at de ville spille med Okazaki og slike ting.

– Det var også klart at dette ville være en kamp med mye følelser involvert for Leicester. Dersom de ikke hadde spilt med hjertet utenpå drakta i denne kampen, ville det ha vært veldig rart.

– Men kampen ble likevel ikke så intens som jeg hadde fryktet. Likevel var vi ikke klare for den intensiteten vi ble møtt med. Vi forsøkte å være helt klare for det som ventet oss fra første sekund av, men forsøket var ikke godt nok.

Skuffet over det første baklengsmålet

Klopp var kritisk til forsvarsspillet, og spesielt i forbindelse med Vardys første mål.

– Det så ut som vi spilte en treningskamp. En spiller lå nede, et innkast, en heading, en pasning. Dersom det er alt du trenger å gjøre for å komme alene med vår keeper, er det ikke særlig hyggelig. Vi var ikke på tå hev i den situasjonen.

God tid til forberedelser

Liverpool hadde 16 dager til å forberede seg til Leicester-kampen, og fikk til og med tid til en treningsleir på La Manga.

– Vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv for denne prestasjonen. Det er vårt ansvar. Det blir ikke bedre av den grunn. Vi ønsker ikke å komme med unnskyldninger. Jobben vi har å gjøre nå, er å reagere på dette, igjen og igjen.

– Det som skjedde i denne kampen har skjedd for ofte denne sesongen. Alle som har fulgt sesongen vår vet hvor gode vi kan være. Derfor er det enda vanskeligere å akseptere en prestasjon som denne.

– Stabilitet handler om å gjøre det som kreves hele tiden. Nå har vi brakt oss selv i en situasjon der folk tviler på våre holdninger, og det er virkelig vår egen feil. Vår egen tabbe.

– Jeg kan ikke forandre på resultatet nå, men vi må jobbe ut fra det. Det er ingen andre løsninger. Alle må innse at vi bare er her av en grunn, og det er at vi skal vinne. Selv ikke jeg kunne se at vi prøvde på det i denne kampen, og det er et problem.

– Det er ikke så mye mer å si, men vi har mye å jobbe med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]