Dette er Klopps muligheter

Vi har sett på Klopps alternativer når han skal komponere laget før kveldens storkamp.

11. feb 2017 kl 10.23 Lars Frøsland

Klopp har flere muligheter når han skal komponere mannskapet som starter mot Spurs. Samtidig kan skader redusere alternativene. Stopperne Dejan Lovren og Ragnar Klavan er nemlig begge usikre. Det er også Adam Lallana.

Troppen og de forventede avgjørelsene

Keeper

Etter en glimrende periode har Simon Mignolet falt tilbake til gamle synder. Tabber og svake involveringer i feltet har gjort at pressen nå spekulerer i om Loris Karius kanskje får sjansen mot Tottenham. På gårsdagens pressekonferanse insisterte Klopp på at han ikke hadde tatt noe avgjørelse, og at de seneste spekulasjonene var nettopp det – spekulasjoner.

STARTER TROLIG:
STARTER TROLIG:  Clyne og Milner fremstår som bankers på laget.

Høyreback

Så fremt ikke Klopp tar en dristig og uventet vurdering starter Clyne som høyreback.

Venstreback

På lik linje som med back-kollega Clyne er det lite som tilsier at Klopp plutselig skulle endre noe. Det skal dog sies at Milner har vært i svak form den seneste tiden, samtidig er det ikke noe forhåndsmeldt som tilsier endring. James Milner starter.

Midtstopper

Joel Matip er skadefri, og vil trolig starte kveldens kamp. Hverken Lovren eller Klavan har trent skikkelig grunnet skade og sykdom. Det er dermed usikkert hvem som vil utgjøre duoen med Matip. Gomez eller Lucas er alternativene dersom både Lovren og Klavan er ute med skade.

Artikkelen fortsetter under bildet

TRENING:
TRENING:  Liverpool har hatt god tid til å trene og terpe før kampen mot Spurs.

Sentral midtbane

Jordan Henderson virker å være et av de første navnene på blokka til Klopp. Kapteinen starter. Både Emre Can og Georginio Wijnaldum er tilgjengelige, og dersom Adam Lallana ikke rekker kampen, er det grunn til å tro at både Can og Wijnaldum starter. Dersom Lallana rekker kampen og spiller i sin foretrukne offensive midtbane-rolle, må Klopp velge mellom nederlenderen og tyskeren.

Kant

Det er vanskelig å se for seg noe annet enn at både Coutinho og Mané starter.
Selvsagt kan det bli omrokkeringer, dersom for eksempel Lallana ikke starter, og Klopp velger en annen vri med Coutinho i en dypere rolle.

Spiss

Roberto Firmino er skadefri og har normalt vært foretrukket i storkampene. Han har riktignok to tradisjonelle spisser i Daniel Sturridge og Divock Origi som «truer» posisjonen hans.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]