Dette skrev Klopp på lappen

Manageren forsøkte å gjøre noen taktiske endringer i siste periode av oppgjøret mot Southampton.

12. jan 2017 kl 11.16 Marius Rabben

Daniel Sturridge fikk med seg en lapp med instrukser fra sidelinja da Liverpool jaktet på utlikningen, men Jürgen Klopp innrømmer at det burde blitt gjort tidligere i kampen.

– Notatet var en ny formasjon. Uansett hva vi vil kalle det, 3–5–2. Vi flyttet Lucas litt lenger bak, Emre (Can) i midten, to vinger, to spisser, og Lallana og Coutinho i mellomrommet. Det var alt, forklarer han til pressen.

FORKLARER:
FORKLARER:  Klopp viser Sturridge hva som skulle endres under kampen på St. Mary's. Spissen tok med seg lappen ut på banen da spillet ble satt i gang etter et bytte av hjemmelaget.

– Det var ikke noe mer informasjon enn det. Men det var nok. Vi ga beskjeden litt for sent. Vi ga ham lappen da spillet allerede var i gang igjen, men det er mer vår feil enn hans. Sju eller åtte fikk vite det med en gang. Roberto (Firmino) trengte litt mer tid. Men han var nær nok oss. Slike ting skjer.

Aktiv på sidelinja

Liverpool spilte Southampton lave i sluttminuttene, men fant aldri noen vei gjennom vertene.

– Det dreier seg ikke om å være frustrert, men å tenke at man har en sjanse, ikke noe annet. Hva slags fyr ville jeg vært om jeg bare satt på utsiden – om vi hadde spilt bra – og tenkte at «jeg er en glimrende manager». Sånn er det ikke, vi forsøkte å hjelpe, fortsetter Klopp.

– Vi tenkte at det ga mening å ha ekte vinger høyt oppe. Det gjorde det vanskeligere for Southampton å forsvare seg på sidene, samt å ha spillerne vi ønsket sentralt, som var Phil og Adam, og Divock eller Roberto i tospann med Daniel på topp. Det handlet ikke om frustrasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]