– En av mine lykkeligste dager som manager

Pep Guardiola var veldig stolt over sitt lag etter 1-1 mot Liverpool.

19. mar 2017 kl 21.43 Arild Skjæveland

Det endte med poengdeling og 1-1 da Liverpool og Manchester City møttes på Etihad. Det var det tiende møtet mellom Jürgen Klopp og Pep Guardiola, og for første gang endte det uavgjort. Stillingen var 5-4 til Liverpools sjef foran dette møtet.

James Milner ga Liverpool ledelsen på straffe, før Sergio Aguero reduserte for laget. Etter nedturen på onsdag da City ble slått ut av Champions League, var Pep Guardiola veldig stolt over laget sitt.

– Det er en av mine lykkeligste dager som manager. Jeg er så stolt, sa Pep på pressekonferansen etter kampen.

– De siste dagene på trening etter Champions League har folk vært så, så triste, og ikke snakket så mye. Vi kommer hit mot Liverpool som ikke spiller europacup hele sesongen og har hatt en uke til å forberede seg. Innstillingen, hvordan vi spilte - det er en av mine beste dager som manager, sa spanjolen.

Han mener laget skapte nok til å vinne.

– Vi skapte mer enn dem. Problemet vårt er at vi ikke scorer enkle mål. Vi viste en innstilling vi ikke viste i første omgang mot Monaco.

– Du må forstå situasjonen vår før denne kampen. Hvordan vi klarte å spille mot dem - et topplag med eksepsjonelle spillere. Det betyr mye for meg, og det er derfor jeg er så glad.

– Liverpool ville blitt straffet dersom Aguero setter en av de to siste sjansene sine. Jeg vil ikke betvile hans talent som målscorer - han har gjort dette hele sesongen. I min karriere scoret jeg 11 mål på 11 sesonger, så jeg skal ikke gi noen råd om hvordan de scorer mål.

Han mener spillerne sine håndterte Liverpools angripere bra.

– Når du spiller mot spillere som Coutinho, Firmino, Lallana, Mane, Wijnaldum - toppspillere, så må du ha spillere som er fysiske. Vi har ikke det. Jeg foretrekker offensive spillere. Det handler om vår kvalitet. Kanskje jeg har feil - men det er mitt synspunkt. Jeg vil se talentfulle spillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]