Dette skriver avisene:«En blanding av stolthet og frustrasjon»

Liverpool forlot Old Trafford vel vitende om at denne kampen kunne de ha vunnet.

16. jan 2017 kl 09.37 Einar Kvande

«En følelse av stolthet blandet med en dose frustrasjon», lyder oppsummeringen til Liverpool Echo etter 1-1 på Old Trafford.

Liverpool var så nær en etterlengtet triumf i fiendeland, bare minutter unna å få med seg tre poeng fra Old Trafford, slik de har gjort fra Emirates, Stamford Bridge og Goodison Park tidligere denne sesongen.

«Liverpool jobbet utrettelig for å beskytte ledelsen James Milner ga dem på straffespark i første omgang. Det så ut som de hadde ridd stormen av. Manchester United virket å ha gått tom for ideer. Men en sen heading av Zlatan Ibrahimovic foran Stretford End forandret stemningen, og sørget for at det endte med poengdeling», skriver James Pearce.

Ett steg i riktig retning

«Akkurat som for tre måneder siden gikk Liverpool av banen med en ekkel følelse av at denne kampen kunne de ha vunnet», fortsetter Pearce.

Gutta fra Anfield venter fortsatt på sin første seier i 2017, men Echo-journalisten mener at Jürgen Klopps disipler blåste nytt liv i jakten på trofeer denne kvelden på Old Trafford.

«Dette var ikke et steg bakover, selv om skuffelsen var stor. Kampen markerte slutten på en liten downperiode, ikke fortsettelsen av den», mener Pearce.

Liverpool leverte nemlig en innsatsfylt prestasjon, i rak motsetning til den tamme innsatsen på St Mary's fire dager tidligere.

Begynte å slå langt

Henry Winter i The Times gjør et poeng ut av at Jose Mourinho måtte legge om til langballer mot spissene for å få med seg ett poeng fra kampen.

«Scoringen til Zlatan Ibrahimovic rettferdiggjorde Jose Mourinhos taktikk i andre omgang, hvor han la om til en mer direkte spillestil for å unngå Liverpools konstante press på ballfører.»

Winter tror at Antonio Conte vil være mer fornøyd med dette resultatet enn både Mourinho og Jürgen Klopp.

«Liverpool manglet flere faste spillere, men manglet ikke lagånd og kondisjon. Når Jordan Henderson og Philippe Coutinho blir helt skadefrie og i toppform igjen, vil laget bli enda bedre. Og når Sadio Mané kommer hjem fra Afrikamesterskapet vil Liverpool også få til bake sin hurtighet og bredde.»

Et rettferdig resultat

Jason Burt i Telegraph gjør et poeng ut av at Liverpool stoppet Manchester Uniteds seiersrekke på ni kamper, men slår samtidig fast at gjestene også var svært nær å stoppe den ubeseirede kamprekken på 15 kamper. Det klarte de ikke.

«Uavgjort var et rettferdig resultat, men Liverpool ønsket desperat seieren som ville tatt dem tilbake på annenplass i den intense toppstriden i Premier League», skriver Burt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]