– Er vi noen gang gode nok?

Jürgen Klopp tar et oppgjør med det han oppfatter som negativ omtale av Liverpool FC.

7. mai 2017 kl 11.35 Einar Kvande

Liverpool-manageren mener at hans lag ofte blir omtalt i mer negative ordelag enn prestasjonene tilsier. I ettermiddag møter Klopps disipler Southampton, og jakter sin fjerde seier på fem kamper etter sterke borteseire over Stoke, West Bromwich og Watford. Trass i dette mener han mange har hatt fokus på tapet for Crystal Palace, og innrømmer at det er vanskelig å bli kvitt merkelappen som et mannskap som sliter mot lag det forventes at man skal slå.

– Har vi noen gang blitt betraktet som gode nok i slike kamper? Vi har vunnet tre av dem og tapt en, men sliter fortsatt med et image som sier at vi taper alle kamper av denne typen, uttaler en tydelig irritert Klopp til Liverpool Echo.

– Jeg tror det vil gå en stund før vi klarer å overbevise folk om dette. For oss er det egentlig ikke noe tema. Det er bare enda en jobb vi må gjøre.

– Vi kan snakke om «at vi skulle spilt bedre» og slike ting, men vi henger alltid med i disse kampene, og det er slik utviklingen fungerer.

Andre lag har også sine problemer

– Det er selvsagt veldig viktig for oss at vi vant mot topplagene, og det er selvsagt veldig viktig at vi vinner mot de andre lagene. Men du kan ikke ha 69 poeng på denne tiden av året uten å ha gjort noe riktig.

– Ingen andre lag har fått en slik type merkelapp som vi har fått, som sier at vi vinner mot topplagene og taper mot bunnlagene. Vi er likevel på tredjeplass (intervjuet ble gjort før Manchester City slo Crystal Palace i går, red anm). Hvor tapte de andre topplagene sine poeng? Hvilke lag er det best å tape poeng mot?

– OK, Chelsea og Tottenham er på første- og andreplass, men alle de andre lagene har hatt de samme problemene. Ingen snakker om dem.

Manchester City, som nå ligger på tredjeplass i Premier League, har vunnet bare en kamp mot topp seks-motstand denne sesongen, borte mot Manchester United i september. Manchester United har spilt uavgjort i 10 av sine 18 hjemmekamper. Arsenal har ikke vunnet på bortebane mot noe lag på øverste halvdel av tabellen.

– Jeg liker ikke utsagn som «å vinne stygt». Jeg ville brukt andre ord. Men jeg må innrømme at det er veldig tilfredsstillende å vinne kamper hvor ikke alt går på skinner.

– Etter Watford-kampen så jeg mange var lettet, men av og til trenger du litt flaks. Manchester-lagene fikk feil idømte straffespark dagen før, og hadde også flaks. Du kan ikke planlegge slikt, men det skjer.

– Det å vinne jevne kamper er viktig for utviklingen vår, men å vinne andre kamper er også viktig. Det er vanskelig. Ellers ville andre lag også gjøre det. Alt er bra så langt. Nå må vi levere varene igjen.

Negativ stemning på tribunene

Klopp er heller ikke helt fornøyd med stemningen på Anfield mot de såkalte «svakere lagene».

– Vi har snakket om stemningen. Jeg elsker stemningen her. Det er punkt nummer en. Men spiller vi mot Manchester City og taper en duell eller misbruker en sjanse, så hører vi ikke noe negativt. Men spiller vi mot Crystal Palace, og misbruker en sjanse, virker det som det er verdens undergang.

– Det å skape sjanser er faktisk alltid positivt. Det viser at du spiller på riktig vis. Det er hva vi må lære. Vi må nyte de vanskelige periodene i kampene også. Alle lag har de. Vi må bygge videre på de.

– Chelsea bryr seg ikke om kampene deres er underholdende eller ei. De har et vidunderlig fotballag, men de kan finne på å forsvare seg i 90 minutter, score ett mål og nyte det til fulle.

– Du må planlegge så godt som mulig foran neste kamp. Denne klubben er meget sterk når alle trekker i samme retning helt til sluttsignalet lyder. Det er grunnen til at dette er en av de mektigste klubbene i verden.

– Over hele verden er det 580 millioner mennesker som ser våre kamper på TV. Denne kraften må vi utnytte på søndag, neste uke og uken etter og for resten av livet, for det er den største styrken til denne klubben. Jeg er ikke sikker på at denne kraften har blitt brukt riktig de siste årene. Men jeg er fornøyd med hvordan det har startet, og jeg tror vi alle kan gjøre det bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]