Finner ikke årsaken til Cans leggproblemer

Jürgen Klopp forklarer hvorfor prestasjonene til Emre Can varierer.

4. feb 2017 kl 00.03 Marius Rabben

Den avventende kontraktssituasjonen er ikke noe som påvirker 23 år gamle Can negativt på banen, mener manageren, ifølge Liverpool Echo, men langvarig leggtrøbbel som er smertefullt.

– Vi undersøker det og prøver å finne grunnen. Er det ryggen? Er det ankelen? Det hindrer ham ikke fra å spille, men gjør at han sliter litt, sier Klopp.

– Vi kunne sagt «ta deg fri i to–tre uker», men vi har ikke mange alternativer, legger han til.

– Alle kan se forskjellen

Mot Chelsea kjente imidlertid Can ikke nevneverdige smerter i leggen «for første gang», ifølge sjefen. Da fremsto midtbanespilleren også langt bedre enn de siste ukene, og ble belønnet med 7 på Liverpool.no’s børs.

– Alle kan se forskjellen når han er i stand til å spille uten problemer, forteller Klopp.

SMERTEFRITT:
SMERTEFRITT:  Can kjente ikke til leggtrøbbelet mot Chelsea tirsdag, og leverte en god opptreden, spilte samfulle minutter og ble omfavnet av manageren i etterkant.

– Vi har forsøkt å jobbe med dette mens han har spilt. Det ville vært fint om vi fant ut den nøyaktige grunnen og en løsning.

Kontrakten med de røde løper ut etter neste sesong, og forhandlingene om en forlengelse er blitt satt på vent. Det har bidratt til spekulasjoner om hva som vil skje til sommeren.

– Vet nøyaktig hva vi ønsker

Klopp påpeker at landsmannen på ingen måte går rundt og er usikker på hvor han står.

– Han vet hva jeg ønsker, slår manageren fast.

– Kanskje det hadde påvirket ham om han ikke visste hva jeg tenker, men han vet hva jeg ønsker, gjentar han.

På spørsmål om Can er inkludert i de langsiktige planene på Anfield, svarer han:

– Jeg snakker med spillerne, ikke pressen. Sier jeg ja, legger det press på klubben til å gjøre det (løse kontraktssituasjonen) umiddelbart. Sier jeg nei, tror spilleren at jeg ikke vil ha ham lenger.

– Emre vet nøyaktig hva vi ønsker. Det er det eneste som betyr noe.

– Vi trenger ham. I forskjellige deler av spillet er han veldig konsekvent for oss, og mot Chelsea spilte han sin beste kamp på noen uker, det er helt klart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]