– Føles ut som to poeng forsvant

Liverpool-manageren er fornøyd med prestasjonen på Old Trafford, men ville gjerne sett flere mål.

15. jan 2017 kl 19.58 Marius Rabben

– Det var en positiv opptreden. Vi var det beste laget og spilte den beste fotballen, forteller Jürgen Klopp til Sky Sports.

Bortelaget ledet, etter James Milners straffe, frem til det gjensto seks minutter på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic headet inn 1–1.

Slet mot lange baller

Klopp sier at han måtte forandre litt på systemet da 18 år gamle Trent Alexander-Arnold ble kastet inn på høyrebacken, ettersom Nathaniel Clyne ikke ble klar grunnet en skade. I tillegg ble Joël Matip fjernet fra troppen som følge av komplikasjoner med FIFA.

– Vi hadde åpenbart litt problemer med lagoppstillingen, men gutta gjorde det veldig bra og spilte god fotball. Dessverre scoret vi kun på straffesparket. Jeg mener det var andre situasjoner hvor vi kunne vært litt mer presise.

Utover i andre omgang, på stillingen 1–0 til gjestene, slo Manchester United mer langt og fikk satt inn et trykk.

– Det var spesielt de siste 20 minuttene. United slo kun lange baller, og da var det vanskelig, fortsetter Klopp.

– Jeg synes vi fortjente tre poeng i dag, men vi tar med oss det ene, og det er helt okay. Prestasjonen var god, det var intenst, men vi spilte likevel bra med ballen, så det var okay.

– Godt å ha Coutinho tilbake

Etter å ha spilt sin første halvtime siden november i cupkampen mot Southampton onsdag, startet Philippe Coutinho på benken i ettermiddag. Da han kom inn etter 61 minutter, skapte han umiddelbart en stor sjanse.

– Han var briljant i starten. Etter to–tre touch fant han Firmino, og 2–0 ville jo hjulpet oss ganske mye, selvsagt, men det var intenst og hele tiden på grensa, og det ble stadig mer hektisk på grunn av det United gjorde. Det var vanskelig, men det er selvfølgelig godt å ha ham tilbake.

– Han fikk en ny halvtime på banen, som er veldig bra for oss, legger Klopp til.

– Høyrebackrollen i gode hender

Om tenåringen som fikk sin første start i Premier League, er manageren full av lovord.

– Det var en enestående opptreden, vil jeg si. Han kom inn mot en spiller som (Anthony) Martial. Jeg tror de første par duellene var litt vanskelige, det var litt vrient å tilpasse seg kampen, men så ... for en gutt han er, sier Klopp.

– Det er godt å ha ham, og det var godt at han fikk vise hva han kan for Liverpool-supporterne i dag. Så høyrebackrollen er i gode hender, selv når Clyne ikke er tilgjengelig.

– Jeg er godt fornøyd med prestasjonen. Jeg visste at det ville bli vanskelig etter kampen i midtuka, men vi fikk et poeng, spilte bra, og når jeg våkner i morgen, vil det føles bedre. Akkurat nå kjennes det ut som to poeng forsvant, konkluderer sjefen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]