Før kamp i motstanderleiren:Forståelse for Ranieri-sparkingen

Supporterlederen spår få endringer med ny kampleder.

25. feb 2017 kl 13.13 Arve Corneliussen

– At Ranieri ble sparket er selvfølgelig trist. Han er en karakter som er godt likt av alle, men slikt skjer når resultatene uteblir. Da må det gjøres grep for å snu trenden. De fem siste managerne som har vunnet Premier League har dratt sesongen etter. Det er ikke sensasjonelt, sier Per Arne Hansen, leder i Leicesters norske supporterklubb og daglig leder i Notodden FK.

I 2017 har revene ennå ikke scoret i ligaen, og de røk ut mot Millwall i FA-cupen. Det gjør at 2-1-tapet mot Sevilla i Spania blir regnet som en opptur.

– Vi ble rundspilt i 1. omgang. I 2. omgang startet vi bedre, men fikk et tidlig mål i sekken. Etter det tok vi over kampen igjen. 2-1 ble nesten feiret som en seier, og derfor syntes jeg det var litt rart å sparke ham før Liverpool-kampen. Det kunne blitt en selvtillitsboost inn mot mandag, mener Hansen.

Shakespeare forfremmet

Etter alle solemerker er det Ranieris assistent, Craig Shakespeare, som leder laget mot Liverpool.

– Shakespare er en veldig rolig og fin type. Han har vært med lenge, og er godt likt i gruppen. Vi får se om det slår bra ut. Jeg er spent selv på hvordan han vil sette opp laget, men jeg forventer at det blir veldig likt.

– Hvis det stemmer at det er spillerne som har indikert at ting ikke har fungert, får de vise seg frem nå. Det skjer ofte noe når man bytter manager. Kanskje det er det lille som skal til.

Hansen påpeker at laget nå er tilbake der de pleier å være.

– Dette er det normale for en Leicester-supporter. Det går ikke an å bli høy på pæren, for å kjempe om titler er utopi, konstaterer han.

Skader og prisutdelinger

Der Leicester i fjor kunne starte med stort sett samme ellever hver kamp, er det nå bare seks spillere som har spilt mer enn 20 ligakamper, ifølge statistikk fra Whoscored.com.

– Forrige sesong hadde vi ikke fokus på noe annet enn Premier League. Nå er det prisutdelinger annenhver uke og allverdens styr rundt klubben. I tillegg har vi hatt mye mer skader. Derfor har vi nesten ikke stilt med samme ellever to kamper på rad, forklarer supporterlederen.

– Vi har manglet energi. Det går på halv maskin, legger han til.

Forsvarsfireren har vært minst skadeutsatt. Der har kaptein Wes Morgan startet samtlige kamper, mens Danny Simpson, Christian Fuchs og Robert Huth alle har minst 22 av 25 starter.

Hansen mener stopperparet Morgan og Huth er Leicesters svakeste ledd.

– Det går litt for tregt med dem, og de har ikke vært i nærheten av å levere slik de gjorde i gullsesongen. Jeg er redd det er deres siste sesong. Mange sier til meg at de ikke kunne fatte hvordan vi kunne vinne serien med dem, og de har for så vidt rett.

– Vi scorer heller ikke nok mål, så problemene skyldes en sammensatt greie, påpeker han.

– Skal jeg skryte av noen, blir det Schmeichel. Han har vært fullstendig konge, og skal ha all honnør for jobben han har gjort. Måten han fremstår på er helt vanvittig.Per Arne Hansen

Med 24 mål scoret har bare Sunderland, Hull og Middlesbrough scoret færre. Toppscorerne er Jamie Vardy og Islam Slimani. Begge med fem mål. Slimani er aktuell mot Liverpool, etter å ha slitt med lysken siden Afrikamesterskapet. Han har bare startet elleve ligakamper.

– Vardy, Mahrez og Drinkwater har ikke vært i nærheten av det de var. Vardy scoret mot Sevilla, så vi kan håpe at det hjelper på selvtilliten hans. I tillegg har Slimani scoret en del mål når han har spilt, men vært mye skadet.

I en sesong der nesten alle har underprestert, er det Kasper Schmeichel som har stått frem.

– Skal jeg skryte av noen, blir det Schmeichel. Han har vært fullstendig konge, og skal ha all honnør for jobben han har gjort. Måten han fremstår på er helt vanvittig.

Liverpool-linken

Mot Sevilla valgte Claudio Ranieri å starte med Ahmed Musa. Supporterlederen håper at Shakespeare heller velger Liverpool-linkede Demarai Gray fra start.

– Jeg er spent på om han kjører Gray inn. Han er litt uferdig ennå, men har noen vanvittige kvaliteter. Jeg håper han blir brukt litt mer nå. Han er ekstremt hurtig, og har et meget bra skuddbein. Gray har x-faktoren.

– Musa blir litt vill. Han har skuffet med tanke på forhåpningene vi hadde, og har ikke klart å vise seg frem.

I 2014/15-sesongen så tingene langt verre ut. Da hadde Leicester sju poeng opp til trygg grunn etter 29 serierunder, men holdt plassen etter en imponerende sesonginnspurt. Det huskes i Leicester-leiren når en ny nedrykksstrid venter.

– Da hadde vi tidenes redningsaksjon, og vant sju av de ni siste kampene. Det går absolutt an. Nå blir det viktig å få snudd det fort. Hvis en ny manager ikke klarer å snu det de første kampene, blir det tungt å hente seg inn igjen. De første kampene er alltid viktige med en ny manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]