Gerrard blir tildelt «Freedom of the City»

Utmerkelsen er den høyeste man kan få i byen Liverpool.

12. jan 2017 kl 19.00 Arve Corneliussen

– Jeg var forbløffet og overveldet da jeg fikk høre at borgermesteren valgte meg. Liverpool er hjembyen min, så å bli anerkjent på denne måten gjør meg tom for ord. Å bare tenke på en slik pris gjør meg veldig ydmyk, og selvsagt stolt, sier Steven Gerrard til Liverpoolfc.com.

Han får utmerkelsen for hans bidrag til både engelsk og internasjonal fotball, i tillegg til hans veldedighetsarbeid med vanskeligstilte barn i hele England, ifølge Liverpools hjemmeside.

Gerrard har blitt nominert av Liverpools borgermester, Joe Anderson, og det er forventet å bli bekreftet 18. januar.

– «Freedom of Liverpool» er en spesiell utmerkelse, som bare eksepsjonelle mennesker får. Steven har hatt en fantastisk karrière, og er anerkjent som en av hans generasjons beste midtbanespillere. Det er likevel ikke bare fotball som gjør ham til ikonet han er. Enten du er rød eller blå er jeg sikker på at alle er enig i at han er en fantastisk ambassadør for byen, og veldedighetsarbeidet har hjulpet tusenvis av unge barn, sier Anderson.

Ifølge Daily Mailfikk Kenny Dalglish den samme utmerkelsen i fjor for sitt arbeid med de etterlatte fra Hillsborough-tragedien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]