Gerrard overtar U18-laget

Endelig bekreftet: Steven Gerrard blir U18-sjef neste sesong.

27. apr 2017 kl 17.10 Arild Skjæveland

Liverpool FC bekrefter i dag at Steven Gerrard er klubbens nye U18-trener fra og med neste sesong. 36-åringen starter i jobben i sommer, og overtar Neil Critchley sin jobb.

Steven Gerrard har vært på akademiet i Kirkby siden februar, etter at han la opp som spiller i fjor.

– Jeg har likt meg på akademiet så langt, og føler jeg har lært mye fra støtteapparatet her allerede. Etter å ha snakket med Alex Inglethorpe, føler vi at tiden er inne for meg å ta et steg opp og lede mitt eget lag, sier Gerrard i en uttalelse til Liverpoolfc.com.

– Neil har gjort en fantastisk jobb med U18-laget, så jeg håper at jeg kan fortsette der han slapp, og motivere og klargjøre spillere for U23-laget og førstelaget på sikt.

Paul Joyce i The Times skriver at U15-trener Tommy Culshaw vil bli Gerrards assistent. Også den fysiske treneren Jordan Milsom vil være med U18-teamet.

Inglethorpe har troa

Steven Gerrard har de siste tre månedene hatt ulike roller på akademiet.

– Steven har kommet hit med en uvurderlig erfaring og kunnskap. Han har delt fantastiske råd til våre yngre spillere. Begge parter føler nå at timingen er perfekt for ham til å ta neste steg i trenerkarrieren, og lede sitt eget lag, sier akademidirektør Alex Inglethorpe.

NY JOBB:
NY JOBB:  Steven Gerrard har fått ny jobb. Han skal lede U18-laget.

Fikk råd av Klopp

Steven Gerrard forteller at Jürgen Klopp var en av de han rådførte seg med før han tok jobben.

– Nøkkelen med dette, er at det er Liverpool U18. Det er en stor jobb, men det er borte fra kameraene. Jeg vet at jeg kommer til å gjøre mange feil - det er en del av prosessen, sier Gerrard om sin nye jobb.

– En av tingene Jürgen sa til meg da vi hadde et møte var: «Du vil gjøre feil. Du må lære fra dem, vokse, og komme deg videre. Ideelt sett vil du gjøre dem hvor det ikke er kameraer». Jeg er veldig glad for å være tilbake og jobbe for denne klubben, men å få jobben som manager for U18-laget er veldig stort, og jeg gleder meg til det.

Har målsetningen klar

Gerrard har aldri vært redd for å sette seg store mål. Det gjør han også nå.

– Ha et suksessfullt lag - resultater. Det betyr ikke noe hvilken sport du er involvert i. Dersom du er trener, så vil du dømmes på resultater. Vi må prøve å vinne og spille god fotball, for det er et krav i Liverpool Football Club.

– Det er litt likt som å være spiller, fordi du får tilbake for arbeidet du legger ned. Jeg hadde alltid det som motto da jeg var spiller.

– Dersom du jobber hardt på treningsfeltet og lærer, så hjelper det deg utvilsomt som fotballspiller. Om jeg kan gjøre det som trener - legge ned timene på treningsfeltet og også jobbe utenfor, med trenere av topp klasse, så vil jeg bare bli bedre, avslutter Gerrard.

Steven har kommet hit med en uvurderlig erfaring og kunnskap.Alex Inglethorpe

Har du innspill til journalisten?
[email protected]