– Glad han ikke dro i januar

Ian Rush tror Daniel Sturridge blir viktig i kampen om topp fire.

9. feb 2017 kl 12.43 Marius Rabben

De røde, som er ligaens mestscorende lag (52) sammen med Arsenal, har bare scoret åtte ganger på ti kamper, cup inkludert, og vunnet én siden nyttår.

Tidenes mestscorende Liverpool-spiller mener de fryktelige tallene i 2017 kommer som resultat av en naturlig formdupp. Nå håper han Sturridge, uten å ha startet i Premier League siden 2. januar, får sjansen – og tar den.

Tror Sturridge kan bli avgjørende

– Det er bare noe som skjer. Folk har formdupper, Liverpool har hatt det i januar, og det er lenge igjen. De kommer ikke til å vinne et trofé denne sesongen, men det er fortsatt mulig å havne blant topp fire, så klarer de det, kan det kalles suksess.

– En ting som er helt sikkert denne sesongen, er at vi trenger Sturridge, og når han får muligheten, er han nødt til å gripe den. Og når han tar sjansen og begynner å score igjen, tror jeg han vil spille en sentral rolle i Liverpools kamp om topp fire.

ETT MÅL I 2017:
ETT MÅL I 2017:  Sturridge sørget for Liverpools første nettkjenning dette året, men har ikke scoret siden. I Premier League har han så langt fått to innhopp og to kamper på benken etter møtet med Sunderland.

England-angriperen står med seks mål denne sesongen, fire i ligaen, men har enten blitt byttet inn eller vært på benken i elleve av de tolv siste ligakampene han har vært tilgjengelig.

– Den mest begavede spissen

I semifinalekampene mot Southampton i ligacupen spilte han samfulle minutter uten å treffe blink.

– Daniel Sturridge er kanskje den mest begavede spissen vi har, sier spisslegenden.

– Jeg var glad for at han ikke dro i januar, og jeg håper han blir værende her neste år, men man må kjempe for plassen sin. Jeg tror han vil gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]