Engelske aviser etter uavgjort mot Chelsea:«Håpet lever om at denne sesongen kan reddes»

Liverpool berømmes for mot og innsats på et fullsatt Anfield, hvor et poeng mot Chelsea ikke var det man aller helst ønsket men likevel kan leve med.

1. feb 2017 kl 11.33 Torbjørn Flatin

«Det ble vist en tæl og innsats som gir Kopites genuint håp om at noe fortsatt kan reddes fra en sesong som var i ferd med å gå av skinnene», ordla James Pearce seg i Liverpool Echo etter 1-1 mot Chelsea.

Pearce mener at ropet fra Klopp før kampen, om at hans lag nå hadde 16 ligakamper igjen til å redde sesongen, ble hørt da Liverpool stoppet tapsrekken under en pulserende kveld på Anfield.

Et steg framover

«Det var ingen strålende forestilling da poengene ble delt, men det representerte likevel et steg framover etter den skade som har skjedd de siste ukene.»

«Å hente inn Chelsea er kanskje ikke realistisk, gløden som ble vist tente likevel troen på at Liverpool kan være i stand til å sikre seg en plass til neste års Champions League, ikke minst siden Sadio Mané er tilbake etter sitt spill i Afrikamesterskapet og skadesituasjonen er blitt lysere.»

«Det var en berg og dalbane av en kveld hvor de røde ikke greide å utnytte sin gode start og ble straffet gjennom frisparket til David Luiz. Til deres kreditt, Liverpool falt ikke sammen. De kjempet videre og kunne fortjent utligne i 2.omgang takket være den tredje scoringen til Gini Wijnaldum denne sesongen.»

Å hente inn Chelsea er kanskje ikke realistisk, gløden som ble vist tente likevel troen på at Liverpool kan være i stand til å sikre seg en plass til neste års Champions LeagueJames Pearce

Firkløver gir bud om bedre tider

«Dette var et sterkt forbedret Liverpool, mot et Chelsea som så ut som de kommende ligamestere i Premier League. Klopp vil ha bli oppmuntret, både av å ha nøkkelspillere tilbake, og den energi og besluttsomhet som hans lag viste», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Simon Mignolet reddet straffe fra Diego Costa og nektet ham muligheten til helt å hekte Liverpool av i tittelkampen. Det illustrerte samtidig en blandet kveld for Liverpool hvor tankene til Mignolet synes å være et annet sted da David Luiz frekt hadde åpnet scoringene med et frispark.»

«Det at Liverpool ikke greide å overføre ballinnehav til klare sjanser i 1.omgang var et gjentagende tema, og som har bidratt til nylige tilbakeslag. Ved å ha Sadio Mané, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Adam Lallana alle tilgjengelige igjen, og de fire har ikke startet noen kamp sammen siden 6-1 seieren mot Watford 6.november, vil dette utvilsomt bli bedre framover.»

Klopp vil ha bli oppmuntret, både av å ha nøkkelspillere tilbake, og den energi og besluttsomhet som hans lag visteAndy Hunter

Ga aldri opp

«Det er forskjellige meninger om Simon Mignolet som førstekeeper, og som ble delt av Jürgen Klopp i en periode av denne sesongen, men i det minste kan en hevde at han har holdt tittelkampen i Premier League ved live», konkluderte Sam Wallace i The Telegraph.

«Chelsea har perfeksjonert kunsten med å gi fra seg ballinnehav, men likevel stå for de mest innflytelsesrike hendelsene i kamper. Denne gangen greide imidlertid spillerne til Klopp å kjempe seg tilbake på et tidspunkt hvor toget synes å ha gått.»

«Hjemmelaget ga aldri opp. Det var en kamp så fint balansert at du alltid hadde mistanke om at den ville bli avgjort av en feil. Straffesparket så tvilsomt ut, dømt mot Joel Matip, og det ville vært synd om kampen skulle blitt avgjort på grunn av det.

«Liverpool ble bare det andre laget som har unngått tap mot Chelsea siden 24. september, likevel økte laget til Antonio Conte ledelsen på tabellen.

Det var en kamp så fint balansert at du alltid hadde mistanke om at den ville bli avgjort av en feil.Sam Wallace

Har du innspill til journalisten?
[email protected]