Han var maskot i Istanbul

Det ble Hermans første Liverpoolkamp, finalen i Istanbul. Han gikk hånd i hånd med AC Milans Andrej Sjevtsjenko inn på Atatürk stadion. Muligens var det 7-åringen fra Oslo som psyket ut ukraineren før kampen?

24. mai 2017 kl 21.02 Tore Hansen

12 år senere treffer vi Herman Nordbrenden i Liverpool – klar for sin første kamp på Anfield. – På tide, sier han og gliser bredt. - Selv om ingenting kommer opp mot den magiske dagen i Tyrkia.

Du vant en konkurranse og premien var å være maskot i Champions League-finalen?
- Korrekt. Det var min far som vant en slagord-konkurranse. Premien kom til å bli en opplevelse for livet. I Liverpooldrakt gikk jeg med finalemotstander AC Milan ut på banen. Det blir egentlig ikke så mye større enn det.

Minne for livet

Forstod du den gang hvor stort dette egentlig var?
- Nei, jeg tror faktisk ikke det. Jeg var bare 7 år gammel og det var mye folk, stort stadion og TV-kameraer. I ettertid har det naturligvis blitt et minne for livet og jeg husker heldigvis den historiske dagen og oppgavene vi ble satt til godt.

23. april 2017:
23. april 2017:  Slik ser Herman ut i dag. 19-år gammel og klar for sin første kamp på Anfield.

Er det noe spesielt du husker?
- Vi var kun to personer fra Norden. Jeg og en gutt fra Finland. Det var mange som skulle bort og ta på det lyse håret mitt. Det husker jeg som litt merkelig. Men nærkontakten med spillerne, rammen rundt det og folkelivet rundt en slik kamp. En dag og opplevelse jeg aldri vil glemme.

Før kampen representerte Herman Jamie Carragher med 23 på ryggen i åpningsseremonien og da lagene kom ut på banen gikk han hånd i hånd med Sjevtsjenko.

23. april var han på plass på Anfield for aller første gangen for å se de røde i aksjon mot Crystal Palace. Det ble en helt annen kamp og opplevelse enn den 25. mai 2005.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]