Har ikke vunnet på Anfield på 41 år

Søndagens motstander har i tillegg vist elendig borteform i 2017.

19. mai 2017 kl 17.27 Arve Corneliussen

Forrige gang Middlesbrough vant på Anfield i en offisiell kamp, var 6. mars 1976. Siden har Liverpool spilt utrolige 26 kamper hjemme mot søndagens motstander uten å tape. Liverpool har vunnet 21 av dem, så lenge man teller med den dramatiske straffesparkkonkurransen i ligacupen i 2014.

Det viser statistikk fra LFChistory.net.

I Premier League har Liverpool vunnet de fire siste hjemme mot Middlesbrough. Forrige poengtap kom i 2005, der kampen endte 1-1. Det var også forrige gang Liverpool scoret mindre enn ett mål i en enkeltkamp mot det Championship-klare laget.

Elendig borteform

Denne sesongen har Middlesbrough bare vunnet én bortekamp, men ligger likevel på 16. plass på bortetabellen til Premierleague.com.De har nemlig spilt uavgjort hele sju ganger, noe bare West Bromwich har gjort like mange ganger.

Hull er det eneste laget som har scoret færre bortemål. De har scoret ni, mot Middlesbroughs ti.

Med 27 mål sluppet inn er det imidlertid bare Southampton utenom topp-seks-lagene som har sluppet inn færre. Til sammenligning har Liverpool sluppet inn 24 mål på fremmed gress.

I 2017 har gjestene bare plukket to poeng borte – uavgjort mot Swansea og Watford. Nå har de tapt tre på rad, og sluppet inn elleve mål i de kampene. De åtte siste borte har de bare scoret i én kamp, men tapte likevel borte mot Hull.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]