SENTRALE I ANGREP:  Både Ben Woodburn og kaptein Harry Wilson noterte seg for to scoringer og en målgivende.

Huddersfield–Liverpool 2–6:U23 klare for sluttspill

De røde vant stort i bortemøtet med Huddersfield søndag.

Liverpool er klare for åttedelsfinalen i Premier League Cup med én kamp igjen av gruppespillet.

Ben Woodburn (2), Matt Virtue, Harry Wilson (2) og Sheyi Ojo scoret da det ble 6–2 i en svært innholdsrik affære på Tameside Stadium, hjemmebanen til Curzon Ashton.

Hele angrepsrekka til Mike Garrity havnet i målprotokollen allerede før pause, og det tok bare ti minutter før Woodburn sørget for gjennombruddet etter pasning av Wilson. En glitrende avslutning over keeper ga gjestene ledelsen.

Woodburn-raid med assist

Ved halvspilt første omgang viste Woodburn igjen frem kvaliteter da han lekkert la ut på et raid fra venstresiden sin og tråklet seg helt inn til femmeteren, der han ble møtt av forsvarere og keeperen.

Ballen ble sluppet på tvers til en feilvendt Virtue, som hælsparket inn 2–0 i et tomt bur.

Huddersfield sto høyt med laget hver gang Liverpool skulle spille seg ut bakfra, men de røde var behersket og lot seg ikke stresse.

Uten å dominere banespillet hadde de få problemer med å holde på ledelsen til Wilson økte den på tampen av første omgang. Kapteinen satte ballen høyt i mål etter å ha sett noen blokkeringer i boksen.

Ojo med hodet

Sekunder før pausen stanget Ojo inn 4–0 etter en kort cornervariant, der Trent Alexander-Arnold etter hvert la presist inn fra høyre. Det var Ojos sjette scoring siden han sesongdebuterte etter ryggskaden i desember.

Wilson ble tomålsscorer sju minutter etter sidebyttet, og noterte seg for sitt 24. mål for sesongen. Virtue stanget ballen inn i feltet, og kapteinen headet den videre og en smart bue over keeper.

Etter det femte målet skrudde Liverpool ned noe av tempoet og tillot Huddersfield å utnytte enkelte feil. Andre omgang var betydelig svakere sett med røde øyne.

Rett etter scoringen reduserte Oliver Dyson med sitt andre forsøk alene med Kamil Grabara under en kontring, og samme mann nettet etter å ha snappet opp en svak pasning av Liverpools sisteskanse snaut tjue minutter senere.

Utvisning

Kvarteret før slutt ble Huddersfield redusert til ti mann da Jamie Spencer sparket etter Alexander-Arnold uten ballen i nærheten. Det resulterte i håndgemeng, der Spencer måtte holdes igjen av lagkompiser før han gikk i garderoben.

Mye rot den siste delen utviklet seg til nok en opptur på overtid. Først var Wilson nær et hat-trick med pannebrasken, så hamret Woodburn ballen vakkert høyt i mål.

17-åringen la en høy ball flott til rette like innenfor straffefeltet, og brukte venstrefoten til å avslutte nådeløst. Scoringen var kronen på verket, og nå er laget sikret en plass blant de 16 beste.

Før det skal gruppespillet avsluttes med en bortekamp mot West Bromwich tirsdag 28. februar.

Liverpool har nå vunnet fire kamper og spilt én uavgjort i Premier League Cup.

Liverpool U23: Grabara; Alexander-Arnold, Gomez, Whelan, Randall (Hart 71); Stewart, Virtue, Alves (J. Williams 55); Wilson, Ojo (T. Gomes 62), Woodburn. Benk: B. Williams, N. Phillips

2. omgang

Slutt!

90. min: 6–2! WOODBURN! Wilson slår en corner som blir klarert ut til Woodburn på 15 meter. Et glimrende førstetouch gir ham nok rom til å klinke til med venstrefoten. Ballen hamres opp i nettaket. Kjempescoring!

90. min: Wilson er nær hat-tricket sitt når han står umarkert ved bakre stolpe og header. God redning av keeper.

90. min: En skade på en Huddersfield-spiller, samt utvisningen, gjør at det legges til fem minutter.

88. min: Fint spill av de røde før Alexander-Arnold scorer, men dommeren blåser for offside. 

85. min: Liverpool triller ballen seg imellom, hovedsakelig på midtbanen.

78. min: Det har vært mye slurv, rot og lavere nivå på det meste i andre omgang. Liverpool roter markant mer enn før pause.

74. min: Rødt kort til Spencer som sparker etter Alexander-Arnold uten ballen i nærheten. Det ender med håndgemeng og slag, og Spencer må forlate banen.

72. min: 5–2! Dyson med ny redusering. Grabara gjør en sjelden feil og slår en svak pasning til en feilvendt Williams, som blir overløpt og ser Dyson score alene med Liverpool-keeperen.

71. min: Hart byttes inn på venstreback for Randall.

62. min: Ojo byttes ut. Toni Gomes kommer inn.

62. min: Flott spill av de røde på få touch. Williams avslutter angrepet, men skyter over på halvspretten. 

56. min: Williams involverer seg umiddelbart når han kommer fint inn og bryter foran en hurtig Huddersfield-angriper. Førstnevnte får frispark på egen halvdel. 

55. min: Jordan Williams byttes inn for Paulo Alves.

54. min: 5–1! Dyson reduserer. Huddersfield kontrer hurtig, og Dyson løper fra ubalanserte gjester. Alene med keeper får han to sjanser, og scorer på sin egen retur. 

52. min: 5–0! WILSON! Virtue header ballen inn i boksen, vertene er passive, og Wilson blir tomålsscorer når han bruker panna til å nærmest lobbe ballen over keeper. Huddersfield-spillerne protesterer og mener det var offside. Dommeren konfererer med assistenten, og godkjenner målet.

48. min: Ojo spilles igjennom og lurer offsidefella. Han kommer inn i boksen fra venstre, kikker opp, men bruker tid. Woodburn er med i feltet. En mellomting av innlegg og skudd havner i klypene til keeper.

46. min: Ojo triller i gang de siste 45 minuttene. 

Pause

En komfortabel omgang for de røde. Mange spillere blir med når angrepene kommer, og selv om Huddersfield forsøker å stå høyt og presse når Liverpool spiller seg ut bakfra, fremstår gjestene upåvirket og rolige. To raske scoringer før pausen bør ha drept dette oppgjøret.

Ojo er god med ballen, og det må som regel lages frispark for å ta den fra ham, mens Woodburn, spesielt i første del av omgangen, var eminent på venstrekanten. Stewart styrer midtbanen og er god til å gjøre seg tilgjengelig når Huddersfield står høyt. 

1. omgang

45. min: Dommer blåser av for pause!

45. min: 4–0! OJO! En kort corner ender hos Alexander-Arnold, som slår et kreminnlegg. Ojo styrer ballen i nettet med pannebrasken.

43. min: 3–0! WILSON! De røde beleirer boksen til hjemmelaget, og etter et par blokkerte forsøk får Wilson sjansen med venstrefoten. Avslutningen er av høy klasse, og han scorer sitt 23. mål for sesongen.

41. min: Liverpool holder på ballen og kontrollerer. Vertene står høyt med angrepsrekka og presser.

39. min: Ojo felles av Warde på midtbanen. Gult kort til Huddersfield-vingen. 

36. min: Fint spill av Liverpool til den siste pasningen av Wilson inn i boksen ender med en misforståelse. 

32. min: Huddersfield-spiller Warde setter ballen i nettet etter et gjennomspill. Assistentdommeren er oppe med flagget. Offside. 

27. min: Nokså jevnspilt og få sjanser utenom målene. Begge lag er interesserte i å holde ballen langs bakken.

22. min: 2–0! VIRTUE! Et sensasjonelt raid av Woodburn fra venstrekanten og helt inn til femmeteren gjør det enkelt for Virtue å sette ballen i et tomt bur. Woodburn slipper ballen i tide til at keeperen er utspilt, og målscoreren, som får den feilvendt, bruker hælen til å doble ledelsen. Lekker scoring!

15. min: Liverpool-keeper Grabara har god kontroll på et skuddforsøk.

14. min: Vertene kommer alene med keeper, men dommeren blåser for offside.

10. min: 1–0 til Liverpool! WOODBURN! En glimrende pasning av Wilson finner Woodburn umarkert på venstresiden i boksen. Waliseren avslutter vakkert over keeper i motsatt hjørne. 

7. min: Alexander-Arnold har tydelige smerter i kneområdet etter en duell, men fortsetter uten tilsyn.

5. min: Ojo kommer igjennom, men avslutningen reddes. Returen setter Alexander-Arnold over.

1. min: Oppgjøret er i gang!

Før kampen

Etter tre seire og én uavgjort så langt i turneringen venter Huddersfield på Tameside Stadium, hjemmebanen til Curzon Ashton, klokka 15 norsk tid. Liverpool slo dem 3–0 på Prenton Park i november.

Fra snuoperasjonen mot Tottenham har Mike Garrity gjort én forandring, og det er Paulo Alves inn for Rhian Brewster, som er på landslagssamling med England U17. 

Del

Liverpool U23

26.10.2017 14:52

– Mentalt sterkere av skaden

Etter 28 mål sist sesong og sju så langt i denne, håper Harry Wilson han snart får sjansen på førstelaget igjen.

23.10.2017 19:26

Vi fulgte kampenSlo United 3-1

Liverpool var det klart beste laget i U23-kampen.

23.10.2017 10:25

Liverpool U23 mot Man Utd

Premier League Cup

03.04.2017 19:26

Liverpool U23 – Norwich U23 0–1:Slått ut i kvartfinalen

De røde skapte ikke nok og røk ut av Premier League Cup mandag kveld.

01.03.2017 10:00

– Så sent i kampen var det bare å fyre løs

Connor Randall ble matchvinner for Liverpool U23 med et langskudd på overtid i Premier League Cup-kampen mot West Bromwich i går kveld.

06.12.2016 10:28

Liverpool U23 ligger godt an i Premier League Cup

Liverpool U23 leder gruppe G i Premier League Cup, og møter i kveld tabelltoer West Bromwich på Prenton Park.

Siste Til vår nyhetsoversikt
23.01.2018 kl 16:48

Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

+
23.01.2018 kl 15:52

Juventus ikke like selvsikre når det gjelder Emre Can lenger

Juventus-topp utelukker ikke at Emre Can kommer til å signere en ny kontrakt med Liverpool.

+
23.01.2018 kl 12:31

Inter har kommet med Sturridge-bud

Serie A-klubben ønsker spilleren på lån, og er villig til å betale en betydelig sum for det, ifølge BBC.

+
23.01.2018 kl 11:02

9. plass på «rikinglisten»

Åtte klubber hadde mer i inntekter enn Liverpool i 2016-17.

+