Hva Klopp får av Lijnders

Jürgen Klopp forklarer hva Pepijn Lijnders bidrar med i trenerteamet på Melwood.

31. mai 2017 kl 11.23 Torbjørn Flatin

Nederlandske Pepijn Lijnders ble raskt flyttet opp til Melwood som link mellom førstelaget og akademiet, etter at han var tilknyttet sistnevnte som U16-trener. Det er en rolle som han har fortsatt å gjøre etter at Jürgen Klopp kom inn med sin stab, selv om han skal ha vært helt ukjent for Klopp selv. Nå forklarer Klopp i et intervju med liverpoolfc.com hva dette samarbeidet med 34-årige Lijnders har gitt ham, og at han ser ham som en fremtidig manager.

- Han gjør en fantastisk jobb og du kan si at han bringer ting på bordet som vi ikke er så gode til, understreker Jürgen Klopp.

- I hovedsak er han en trener i ordets rette forstand. Jeg er virkelig fornøyd. Jeg kunne ikke forestilt meg at jeg behøvde en assistent til, men nå som vi har ham kan jeg ikke tenke meg noe annet.

- Vi er på en måte fra den gamle skolen da vi har vært med på dette lenge og alle disse unge kommer opp og fram med noe nytt. Hva vi kan bidra med er vår erfaring, vår ro når avgjørelser skal tas, slike ting.

Stå på egne ben

Spillere som Trent Alexander-Arnold, Ovie Ejaria, Ben Woodburn, Harry Wilson og nå sist Rhian Brewster er blitt flyttet opp fra akademiet til Melwood. Nye Dominic Solenko vil ventelig gå rett til Melwood, men sannsynligvis være i denne gruppen hvor Pep Lijnders er sterkt involvert.

- Jeg elsker hans innstilling, at han allerede kan mye men er virkelig åpen for å lære mer, sier Klopp. – Det er perfekt for oss, ikke minst fordi han snakker flytende engelsk og har vært til stor hjelp for Zeljko (Buvac) under spesielt treningsøktene. De har et fantastisk samarbeid.

- Jeg er virkelig glad for at klubben bestemte at han måtte bli her. Jeg visste overhodet ikke hvem han var, men han har allerede hatt et interessant liv med å være såpass lenge i Porto blant annet.

– På ulike måter tror jeg vi er gode læremestere for ham. Han er mye yngre enn oss, men en dag vil han være klar til å stå på egne ben. Det er noe jeg virkelig ser fram til, å se ham stå på sidelinjen å gi alt han har av kraft, fordi han har mye kraft, til sitt lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]