Tre kjappe før Southampton:– Hver kamp føles som en liten matchball

Får Liverpool endelig hull på byllen mot The Saints? Her er redaksjonens vurderinger foran kampen.

6. mai 2017 kl 08.06 Marius Rabben

Uten scoring på 270 minutter mot Southampton denne sesongen, hva slags kampbilde og utfall spår du denne gangen?

Torbjørn Flatin:
– Middlesbrough, West Bromwich og Manchester United er de eneste lagene som har vært involvert i kamper med færre scoringer enn Southampton i PL denne sesongen. Det er enormt viktig at Liverpool ikke slipper inn kampens første mål på søndag, men samtidig må et fullsatt Anfield utnyttes. Jürgen Klopp var inne på begge deler i sin pressekonferanse. Jeg ser for meg et rødt lag som spiller med en litt forsiktig offensiv. Det har vært mange anspente kamper i det siste og nervene er der fortsatt, men jeg tror de røde denne gangen får den første scoringen mot Southampton og kan få kampen inn i sitt spor og sikre tre meget viktige poeng.

Lars Frøsland:
– Jeg forventer en mer åpen kamp enn de tre foregående denne sesongen. Southampton er litt i limbo-land da hverken nedrykk eller europacupspill er aktuelle utfall. Det kan resultere i at helgens gjester ikke klare å matche Liverpool, som til gjengjeld tar et kvantesprang i retning Champions League med seier. Samtidig kan det også få motsatt effekt: Soton er alt underdogs, og dersom Liverpool lar alvorets stund prege dem for mye, kan Claude Puels mannskap senke skuldrene, spille med frimodighet og utnytte at Liverpool stresser. Liverpool bør vinne denne kampen, den betyr altså så vanvittig mye mer enn den gjør for gjestene. Jeg spår en knapp LFC-seier i et målrikt oppgjør.

Einar Kvande:
– Jeg håper at et Southampton med lite eller ingenting å spille for skal ta foten litt av gasspedalen, mens jeg forventer et Liverpool anført av godt opplagte spillere som Adam Lallana og Philippe Coutinho skal gå ut i hundre og avgjøre denne kampen tidlig. Det hadde i alle fall gjort godt for tynnslitte supporter-nerver! Men jeg frykter at det skal bli en ny ulidelig spennende kamp, som jeg håper og tror vi vinner.

Hvilke elleve vil du se fra start på søndag?

Lars Frøsland:
– Dersom både Lallana og Coutinho er klare til å starte, tenker jeg at Origi må vike plass for førstnevnte. Normalt ville jeg tatt ut Lucas, og spilt Lallana i en offensiv midtbanerolle, men Lucas er i toppform, og det er skummelt å rokere for mye i en såpass prekær posisjon – når det gjenstår kun tre kamper. Da vil jeg kjøre Firmino sentralt, flankert av Coutinho og Lallana. På benken vil Klopp ha både Sturridge og Origi, som begge vil kunne bidra dersom Liverpool trenger scoringer. Laget ser da slik ut: Mignolet - Clyne, Matip, Lovren, Milner - Lucas, Wijnaldum, Can - Lallana, Firmino, Coutinho. Dersom Klopp insisterer på benytte en ren spiss, ville jeg gitt Sturridge sjansen. Han så rimelig frisk ut i innhoppet mot Watford, mens Origi er lite stykke unna toppformen.

Torbjørn Flatin:
– Forsvaret sier seg selv og blir det samme som mot Watford. Lucas er blitt noe av en «hit» med tre assist på de siste fem kampene, men med Adam Lallana tilbake og Philippe Coutinho sannsynligvis klar av sin lårhøne ville jeg ha satt den erfarne brassen på benken. Personlig ville jeg likt å se Firmino i midten og Sturridge som en offensiv flanke som kunne komme inn fra høyre, men jeg tror Klopp vil starte med Origi. Det blir da Can som mest dyptliggende på midtbanen, med lisens til å komme fram å forsøke seg en «sidelengs brassespark»(!), Wijnaldum og Lallana som indreløpere og Coutinho, Firmino og Origi/Sturridge som en bevegelig treer lengst fremme.

Einar Kvande:
– Med forbehold om at de som har vært langtidsskadet fortsatt er skadet, ser jeg for meg bare en endring på laget. Adam Lallana inn for Divock Origi. Ellers samme mannskap som mot Watford. Det betyr da at Roberto Firmino tar spissplassen.

Kun to hjemmekamper og én bortekamp gjenstår. Hva sier magefølelsen nå om en Champions League-billett, som faktisk er i de rødes hender igjen?

Einar Kvande:
– Magefølelsen kan vel best beskrives som urolig og nervøs. Jeg er blitt veldig opptatt av at Liverpool må klare tredjeplassen, slik at vi er garantert gruppespill i Champions League. Det vil være en enorm fordel ved inngangen til sommeren at vi ikke må ut i tøffe kvalifiseringskamper i august, ikke minst med tanke på å tiltrekke seg de beste spillerne. Men jeg frykter at Manchester City skal bli en veldig hard konkurrent om den plassen, med det forholdsvis enkle kamp-programmet de har igjen. Vi kan fort miste tredjeplassen til de på målforskjell, men jeg har et sterkt håp og tro på at vi skal klare topp fire.

Torbjørn Flatin:
– Hver kamp føles som en liten matchball nå angående topp fire. Innen neste helg skal kampene Arsenal – Man Utd, Southampton – Arsenal, Stoke – Arsenal og Tottenham – Man Utd spilles. Liverpool har Southampton hjemme og West Ham borte. Mye galt skal skje om ikke topp fire fortsatt ligger i Liverpools hender før avslutningen mot Middlesbrough på Anfield. Angående tredjeplass holder jeg Manchester City som favoritt, men normalt vil Liverpool være nærmere en tredjeplass enn å bli nr. 5 slik det ser ut nå.

Lars Frøsland:
– På den ene siden er det imponerende dersom Liverpool kommer foran Arsenal, Manchester United og/eller Manchester City på tabellen. Likevel mener jeg Liverpool bør greie dette, når de først har spilt seg frem til en så god posisjon, kun tre kamper før sesongslutt. Men vi vet at «bør» er et ukjent ord i Liverpools vokabular. Der Hull og Crystal Palace blir for sterke, feier Liverpool over Arsenal og Tottenham. Så de to hjemmekampene som Liverpool bør vinne, gjør meg urolig. West Ham borte er en typisk kamp Liverpool vinner (ref. Stoke, WBA, Watford). Dersom jeg skal spå tabellen ved sesongslutt, ser topp seks slik ut: Chelsea, Tottenham, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Man Utd. Og det vil jeg være svært tilfreds med, selv om tredjeplassen vil smake enda bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]