– Ikke avhengig av enkeltspillere

Simon Mignolet mener Liverpool er vanskeligere å møte nå enn da Luis Suárez var i klubben.

26. feb 2017 kl 15.13 Marius Rabben

Før inneværende runde hadde ingen lag flere scoringer (54) enn de røde i Premier League denne sesongen. Likevel har ikke laget noen blant de seks øverste på toppscorerlista.

– Jeg tror styrken vår denne sesongen er at vi presterer som et lag, forklarer Liverpools keeper, ifølge klubbens nettsider.

– Da jeg først kom hit, handlet det mer om individer. Luis Suárez og Daniel Sturridge scoret alle målene, og Steven Gerrard spilte fortsatt. Nå kommer truslene fra styrken og samholdet i troppen.

– Vi presser alle sammen fremover og avhenger av at hver enkelt forsvarer seg, istedenfor å håpe at noen scorer i motsatt ende av banen. Tidligere kunne andre ha en mulighet hvis man stoppet Luis, men nå møter man et helt lag som spiller for hverandre, og jeg tror det er vanskeligere.

– Kan ikke bare prestere i storkamper

Etter en kollektiv formsvikt i januar og begynnelsen av februar slo Liverpool imponerende tilbake mot Spurs for to uker siden.

Nå venter formsvake Leicester på bortebane. Sist de røde møtte et nedrykkstruet lag, vant imidlertid Hul City med to mål.

BANANSKALL:
BANANSKALL:  Mignolet kom i fokus og ble kritisert da Alfred N'Diaye enkelt kunne sende Hull i ledelsen 4. februar.

– Kampene mot Chelsea og Tottenham viste hvordan vi kan prestere, og det er slik vi må gjøre hele tiden, ikke bare når vi tenker at «dette er en storkamp» og søkelyset er på oss, sier Mignolet.

– De er et vrient lag å spille mot, og de vil være fysiske. Vi må matche den fysikken og spille vår fotball. Klarer vi å kombinere det, har vi ingenting å bekymre oss for.

Liverpools fire tap denne sesongen har alle kommet mot lag utenfor topp seks. Mignolet mener det handler om hvordan rødtrøyene presterer selv, ikke hvem som er på motsatt halvdel.

– Jeg er ikke enig i at det er små og store lag i Premie League. Det er bare mange gode lag. Leicester spiller fortsatt i Champions League, så man kan ikke se på dem som et lite lag.

– Kanskje de har fokusert mer på CL

Nedturen til Leicester etter eventyrsesongen har sørget for at de ligger på nedrykksplass med Liverpool-kampen til gode, ett poeng bak Crystal Palace og Middlesbrough.

HANGOVER:
HANGOVER:  Etter festen i fjor har Leicester bare vunnet fem ligakamper denne sesongen. Samtlige har kommet på King Power Stadium.

Hull har like mange poeng, og jumbolaget Sunderland er kun to bak. Situasjonen resulterte i at styret sparket Claudio Ranieri denne uka.

– Hver sesong er forskjellig, og man vet at konkurransen i Premier League er hard fra topp til bunn, forteller Mignolet, ifølge Telegraph.

– Etter de vant tittelen, tipper jeg de gikk inn til den nye sesongen og tenkte: «Hvordan kommer dette til å gå?» De har måttet spille flere kamper, de har Champions League. Kanskje fokuset har vært litt mer på det, ettersom de aldri har vært i den situasjonen tidligere.

Snøballeffekten

Fra å være full av selvtillit, tror Mignolet at Leicester-spillerne har slitt mentalt med å respondere på motgang igjen.

– Når du begynner å tape kamper, lurer man på hva som skjer. «I fjor stemte alt for oss, og nå stemmer ingenting». Det er noen mentale faktorer som spiller inn, hvor man tenker «nei, nå skjer det igjen». Og da kommer snøballeffekten.

Blant de største faktorene til Premier League-gullet var Jamie Vardy, som nettet 24 ganger – like mange som Sergio Agüero, ett færre enn Harry Kane – gjennom fjorårssesongen.

I Liverpools forrige besøk på King Power Stadium var det Vardy som satte begge målene i 0–2-tapet. Den første på halvspretten fra langt hold etter oppspill av Riyad Mahrez.

– Det er noen få ting jeg ville gjort annerledes, som posisjoneringen, kommenterer Mignolet om scoringen.

– Men man må se det større bildet. Jeg mener, hvor mange ganger kommer han til å gjøre det igjen? Noen ganger må man bare skryte av spissen.

Denne sesongen har Vardy kun fem nettkjenninger.

– Han er en bra angriper. Det er en grunn til at han var toppscorer forrige sesong. Jeg er sikker på at han vil fortsette å prøve.

Selv har Mignolet fått kjenne på presset denne sesongen, og ble satt ut av laget da Loris Karius fikk sjansen i høst. Siden Mignolet kom tilbake igjen, har han grepet fast i keeperplassen.

– Må bli bedre hele tiden

Etter å ha måttet tåle kritikk i perioden der Liverpool slet voldsomt etter nyttår, var belgieren bunnsolid mot Tottenham.

– Selvfølgelig har det satt karakteren på prøve. Premier League følges verden rundt, og øynene er rettet mot deg. Sånn er denne businessen, sier han.

– Man må ha sterke skuldre og holde hodet hevet. Til syvende og sist må man bare se i speilet og jobbe hardt for å fortsette utviklingen. Det er det som er jobben.

– Jeg gjorde det da jeg ble vraket, men tror ikke det skjer kun i perioder hvor ting går dårlig. Man forsikrer seg selv hver dag om at man gjør alt man kan. Jeg fyller 29 i mars, så jeg har vært proff en stund nå. Man vet at man må utvikle seg hele tiden.

Avspark på King Power Stadium er mandag klokka 21.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]