Klopp om den skuffende starten på 2017– Jeg er ansvarlig for resultatene

Liverpool-manageren kommenterer tingenes tilstand. Han mener det ikke er like mørkt som det i øyeblikket ser ut.

11. feb 2017 kl 00.05 Lars Frøsland

Klopp ønsker ikke å legge skylden på noen andre – og tar hele ansvaret for den svake starten på 2017. Samtidig er han tydelig på at han ikke lar seg prege for mye av resultatene.

SKUFFELSE:
SKUFFELSE:  Det har vært en tung start på 2017.

– Jeg sitter ikke hjemme, mens jeg kritiserer meg selv og bader i selvmedlidenhet. Jeg vet hva jeg har gjort - og jeg tok avgjørelsene jeg trodde var de beste. Hadde jeg andre alternativer? Jeg er ikke så sikker, sier Klopp til Liverpool Echo, og fortsetter:

– Det er vanskelig med disse resultatene, men så lenge man aksepterer… Det er en del av jobben. Det er viktig å være balansert. Spillerne er fortsatt veldig gode spillere, og jeg er fortsatt en grei manager. Det endrer seg ikke et par dårlige resultater.

Manageren snakker om hva som har gått galt:

– Problemene handler om gapet mellom spillerne, timing i pasningsspillet, pressing – alt dette sammen. Vi har ikke vært kompakte nok. Våre ledd har ikke dyttet fremover nok for å være klar til neste situasjon. I en slik situasjon ville det vært bedre om alle 11 gjorde jobben sin feil, enn at at alle gjør hver sin ting, fremholder han.

– Vi har ledere

Klopp mener kritikken mot manglende ledere i troppen ikke er berettiget:

– Vi har ledere. Det er ikke problemet. Vi har spillere som viser de riktige holdningene – hvordan man skal jobbe og være klar til hver økt. Selv de største lederne i fotball har tapt kamper og hatt dårlige perioder.

Klopp mener tingenes tilstand ikke er like ille som det ser ut for øyeblikket.

– Vi har ikke den breieste troppen i fotball. Det er mitt ansvar, og vi må lære av det til de kommende sesongene.

– Jeg føler mer ansvar når vi taper enn når vi vinner. Jeg ser ikke etter noen å legge skylden på. Vi kan kun fikse dette sammen. Livet er ikke så ille som det ser ut akkurat nå. Dette er fotball og vi kan løse dette. Men vi må vise det banen, ikke her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]