– Jeg forlanger at spillerne lytter og er konsentrerte

Jürgen Klopp forventer ikke at spillerne hans er perfekte, men han forlanger full konsentrasjon fra dem.

27. feb 2017 kl 09.26 Einar Kvande

– Det er ikke slik at vi går rundt på treningsfeltet og gir hverandre klemmer hele tiden. Vi liker å jobbe sammen. Jeg vet hva spillerne ønsker, og de vet hva jeg ønsker, så kommunikasjonen mellom oss er god, uttaler Klopp til The Guardian.

– Vi har hatt noen flotte øyeblikk sammen allerede, og vi har hatt noen tunge stunder. Men selv i de tunge stundene i januar har vi ikke vært uenige. Absolutt ikke.

– Jeg sa aldri til dem: «Hvordan kan jeg vinne dersom dere ikke leverer varene?», for det var aldri i tankene mine. Og de klaget aldri over at de ikke kunne vinne fordi jeg ikke sa de riktige tingene, fordi det var aldri i tankene deres.

Respekt for reglene er viktig

– Ingen forventer det perfekte. Jeg forventer ikke at spillerne skal være perfekte, og spillerne forventer ikke at jeg skal være perfekt. Det er ganske enkelt egentlig. Å jobbe sammen er ikke så vanskelig. Det handler om respekt.

– Så lenge spillerne jobber hardt er jeg en veldig hyggelig fyr. Det er ikke alltid jeg er like hyggelig på trening, men jeg har alltid stor respekt for spillerne. Det er jeg som bestemmer hvem som får starte.

– Dersom spillerne ikke jobber hardt, er jeg ingen hyggelig person. Med å jobbe hardt mener jeg ikke å løpe mye, men å konsentrere seg om det man må gjøre for å spille fotball og lytte til beskjedene som blir gitt.

– Ingen av spillerne forventer at jeg skal la dem gjøre som de selv vil. De vet at noen må lage reglene og sette grensene, og det gjorde jeg for lenge siden, og nå må vi ha respekt for reglene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]